Güncel
Giriş Tarihi : 07-02-2017 12:15   Güncelleme : 13-02-2017 13:44

CNN Türk Ana Haber'de Gerze Konuşuldu

Nevşin Mengü’nün sunduğu CNN Türk Ana Haber’de ilçemiz Gerze de konuşuldu

CNN Türk Ana Haber'de Gerze Konuşuldu

Nevşin Mengü’nün sunduğu CNN Türk Ana Haber’de Gerze de konuşuldu. Cittaslow (Yavaş Şehir) ile ilgili haberde, ilçemiz de dâhil bu birliğe üye olan birçok ilçenin ortak özellikleri konuşuldu.

 

Bunca şeyin arasında, bu ilçelerin nasıl sakin kalabildiklerine şaşırdığını ifade eden Nevşin Mengü, konuyu Cittaslow Uluslararası Başkan Yardımcısı ve Türkiye’nin ilk Cittaslow kenti Seferihisar’ın Belediye Başkanı Mustafa Tunç Soyer ile konuştu.

 

Bir cittaslow kenti olabilmek için 72 tane kriterin en az yüzde 50’sini yerine getirmenin gerekli olduğunu söyleyen Soyer, “bu kriterler üç temel sütün üzerine oturuyor. Birincisi geçmişin zenginliklerine, mirasına, lezzetlerine sahip çıkıp kimliğini korumak; ikincisi doğasına sahip çıkmak, korumak ve üçüncüsü de kentin gelişmesi için bilim ve sanatı rehber olarak kullanabilmek” dedi.

 

“Kentler kimliklerini kaybediyor”

Kentlerin de kimliklerini kaybetmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Seferihisar Belediye Başkanı, içinde bulunduğumuz dönemi, kimliklerin en çok kaybedildiği çağ olarak niteledi. “Öylesine kent fotoğrafları görebilirsiniz ki, o kentin hangi ülkeye ait olduğunu bilmek mümkün değil” derken, Cittaslow kentlerini ise, Türkiye’nin kimliklerini en fazla korumuş şehirleri olarak gösterdi.

 

İlçemiz Gerze’nin, Eğirdir’in ve Göynük’ün de katılmasıyla Türkiye’deki Cittaslow kentlerinin 14’e yükseldiğinin altını çizen Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cittaslow’u farklı siyasi partilerden belediye başkanlarının katıldığı, ama her birinin ortak hedefinin “kimliği korumak ve o kimlikle gelişmek” olduğunu söyledi.

 

“Cittaslow ütopik gözüküyor”

Olağanüstü bir hızla güzellikleri tahrip ettiğimizi vurgulayan Cittaslow Uluslararası Başkan Yardımcısı, “Cittaslow ütopik (hayali) gibi gözüküyor, ama öyle değil. Kimliğimizi korumak, geçmişin mirasını bugüne taşımak ve bugünkü gelişimi mümkün kılmak mümkündür. Bizim en büyük zenginliğimiz, o kenti kent yapan doğasıdır. Yaşadığımız yerin doğasına sahip çıkmak en temel görevlerimizden biridir” şeklinde konuştu.


Kaynak: Gerze'nin Sesi Gazetesi
Haber: Kaan TÖNGELCİ





Erkan TaşErkan Taş