Güncel
Giriş Tarihi : 24-04-2018 18:23   Güncelleme : 24-04-2018 19:29

Çocuklar gönüllerince eğlendiler

Gerze Belediyesi tarafından düzenlenen "Uçurtma Şenliği" festival alanını bayram yerine çevirdi

Çocuklar gönüllerince eğlendiler

Gerze Belediyesi, bu sene sekizincisini düzenlediği "Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali" kapsamında ilçemiz festival alanında uçurtma şenliği düzenledi.

24 Nisan Salı günü (bugün) gerçekleştirilen şenlik öncesinde Samsun'dan gelen Kafkas Halk Dansları Topluluğu sahne aldı. Ardından Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibi gösterilerini sundu. Festival alanını dolduran öğrenci, veliler ve vatandaşlara güzel bir gösteri sunan dans topluluklarının ardından çocukların sabırsızlıkla beklediği 'Uçurtma Şenliği'ne geçildi.

Uçurtma alabilmek için birbirleriyle yarışan çocuklar, aldıkları uçurtmaları gökyüzüyle buluşturmak için oldukça çaba sarf ettiler.

Festival alanında gerçekleşen ve 2 bin uçurtmanın dağıtıldığı Uçurtma Şenliğine Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'da katılarak çocuklarla güzel vakit geçirdi.

7'den 70'e bir çok vatandaşın katıldığı şenlik boyunca Barış Manço, şarkıları eşliğinde güzel vakit geçiren çocuklar gönüllerince eğlenerek renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldular.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül