Güncel
Giriş Tarihi : 10-12-2015 10:51   Güncelleme : 10-12-2015 10:29

“Coğrafya Kaderdir. Mültecilik Değil!”

Mazlum coğrafyaların hak ve hukuk mücadelelerini, mağduriyetlerini beyaz perdeye yansıtan “Savaşın Çocukları”, "Haykırış", "Arakan" ve "Kudüs" belgesellerinin yönetmeni Tülay Gökçimen, Üniversite öğrencileri ile “Coğrafya Kaderdir. Mültecilik Değil!” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

“Coğrafya Kaderdir. Mültecilik Değil!”
 Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen söyleşiye Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, İl Müftüsü Mustafa Erkan, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Tekin, Turizm İşletmeciliği Ve Otelciliği Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özlem Sürücü, Bilgi İşlem Daire Başkanı Yüksek Sandalcı, Üniversitemiz Akademik Ve İdari Personeli, Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Ve Üniversite Öğrencileri Katıldı.

Söyleşi öncesi Yönetmenliğini Tülay Gökçimen’ in yaptığı Savaş mağduru Suriyeli masum çocukların dramını anlatan  “Savaşın Çocukları Belgeseli” katılımcılara izletildi. Ardından günümüzün en büyük sorunlarından biri olan Suriye’ deki iç savaş ve mültecilik üzerine söyleşi gerçekleştiren Tülay Gökçimen, savaştan kaçan kadın ve çocukların fiziksel ve psikolojik durumlarına değindi.

Gökçimen, yaptığı konuşmada, “Suriye’de dört yıldır devam eden iç savaş ve beraberinde getirdiği sorunlar en çok çocukları etkiledi. Geçmişini unutan ve geleceğinden ümidi olmayan Suriyeli çocuklar çadırlarda, konteynırlarda veya yıkık dökük harabelerde anneleriyle veya bir yakınlarıyla yaşam mücadelesi veriyor. En sevdiklerini bu savaşa kurban veren çocukların çoğu hem bedenen hem de ruhen yaralı. Tüm dünyanın gözü önünde bir nesil yok olup gidiyor” diye konuştu.


Söyleşi sonunda Vali Yardımcısı Ekrem Yaman günün anısına Tülay Gökçimen’e hediye takdim etti. Program düzenlenen kokteyl ile son buldu. 

 

AdminAdmin