Güncel
Giriş Tarihi : 26-06-2019 15:26   Güncelleme : 27-06-2019 10:01

Çöp Konteynırları Boş, Yerler Dolu

İlçemizde denize girmek için en güzel yerlerden biri olan cayva mevkiindeki görüntü ziyaretçilerin tepkisine sebep oldu

Çöp Konteynırları Boş, Yerler Dolu

Plaj alanında sınırlı denize girilecek alanlardan birisi olan cayva mevki, konumu itibariyle denize girmek için oldukça elverişli ve önemli bir yere sahip olsa da duyarsız vatandaşların arkalarında bıraktığı manzara giden herkesi rahatsız ediyor.

Manzarası kartpostalları aratmayacak güzellikte olan Gerze’nin mavi ve yeşil görüntüsünden önce, bilinçsiz ve duyarsız vatandaşlar tarafından oldukları yerde bırakılan çöpler göze çarpıyor. Çöplerin bir hayli fazla olmasının yanı sıra yarattığı kötü koku yerli vatandaşlar kadar ziyaretçilerin de dikkatini çekiyor ve bundan rahatsızlık duyduklarını dile getiriyorlar.

Alanda çöp konteynırların bulunmasına rağmen, konteynırların boş, yerlerin çöp dolu olması duyarlı vatandaşların tepkisine sebep oldu.

Evsel atıkların yanı sıra, plajdaki kırık cam şişeleri de göze çarpıyor.

Özellikle çocuklar için büyük tehlike arz eden bu şişe parçaları, denize girmek için giden vatandaşların büyük oranda yaralanmasına sebebiyet verir vaziyette.

Duyarlı vatandaşlar, doğası, dokusu, mavisi, yeşili her anlamda cennetin bir parçası gibi olan Gerze’nin kötü hatırlanmaması için gittikleri yerlerde bulunan evsel atıkları özellikle cam şişeleri toplayarak oluşabilecek tehlikenin önüne geçmeye çalışıyor.

Tepkisini dile getiren vatandaş, “insanlar yaptıkları etkinlikten sonra çöplerini toplayıp yakın yerlerdeki konteynırlarına atsın böylece herkes gönül rahatlığıyla gelip denize girebilir” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Duyarlı vatandaşların bu hassasiyet ve söylemlerine rağmen, bilinçsizlik devam ettiği sürece bunun önüne geçilmesinin zor olduğu görünüyor…

AdminAdmin