Güncel
Giriş Tarihi : 02-03-2017 13:50   Güncelleme : 02-03-2017 13:55

Danilo ve Wilco Sinop Cezaevi'nde Aldırma Gönül'ü Söyledi

Sempatik tavırlarıyla Türkiye’ye geldiği günden bu yana halk tarafından çok sevilen Danilo Zanna ve Wilco Van Herpen Sinop’a geldi

Danilo ve Wilco Sinop Cezaevi'nde Aldırma Gönül'ü Söyledi

Sempatik tavırlarıyla Türkiye’ye geldiği günden bu yana halk tarafından çok sevilen Danilo Zanna ve Wilco Van Herpen Sinop’a geldi. "Aldırma Gönül" adlı türküyü söyledi.

 

Özel bir kanalda yayımlanan “Avrupa'dan Anadolu'ya” adlı programı sunan İtalyan Zanna ve Hollandalı Herpen, hem her hafta Avrupa Birliği tarafından destek verilen projeleri geziyor hem oraları geziyor hem de o bölgenin yemeklerini tadıyor. İkili, ünlü yazar Sebahattin Ali’nin Sinop Cezaevi’ndeyken yazdığı “Aldırma Gönül” adlı şiirin türkü versiyonunu yazıldığı yerde seslendirdi. Programın yapıldığı günün ise, Sabahattin Ali’nin 110. doğum günü olması ise ince bir detay olarak hafızalara kazındı.


 

Türkiye’de çok sevildiler

Asıl meslekleri aşçılık olan ve mesleki kariyerlerinde başarılı işlere imza atan Zanna ve Herpen, uzun yıllardır Türkiye’de yaşıyor.

 

1982 Toscana doğumlu olan Danilo Zanna, aşık olduğu Türk kızının peşinden ülkemize kadar gelmiş. İstanbul’da bir restoranı bulunan Zanna, sevimli konuşmasıyla Türk insanının yakından tanıdığı isimlerden biri olmayı başardı. Farklı televizyon kanallarında farklı tarzlarda programlar da yapan İtalyan aşçıyı önce kadınlar “İtalyan İşi” adlı yemek programıyla tanıdı. Daha sonra “Elin Oğlu” adlı eğlence programıyla tüm Türkiye tarafından tanınmaya başlayan Zanna, son olarak da Hollandalı partneri ile Avrupa Birliği destekleri projeleri yakından tanıtmak için diyar diyar geziyor.

 

1963 doğumlu olan Wilco Van Herpen’in Türkiye macerası ise daha önce başlamış. 1999 yılında Türkiye’ye yerleşen Herpen, aşçılığın yanında fotoğrafçılık ve foto muhabirliği de yapıyor. TRT’de yayımlanan Kaçış Planı” adlı programla Türkiye’deki televizyonculuk macerasına başlayan Herpen, “Wilco’nun Gözü”, “Wilco’nun Karavanı”, “Wilco’nun Seçimi”, “Yaşasın Yemek” ve “2 Göz, 1 Şehir” gibi programlarla adını duyurdu.


Kaynak: gerzeninsesi.com
Haber: Kaan Töngelci
Erkan TaşErkan Taş