Güncel
Giriş Tarihi : 26-07-2016 21:24   Güncelleme : 26-07-2016 21:31

Darbe Bildirisi Okutulan Kadın Spiker Sinopluymuş

Darbe girişimi sırasında TRT ekranlarında silah zoruyla 'darbe bildirisi' okutulan Tijen Karaş'ın Sinoplu olduğu ortaya çıktı

Darbe Bildirisi Okutulan Kadın Spiker Sinopluymuş
Sinop Valisi Kemal Cirit, başına silah dayanılarak darbe metni okutulan TRT Spikerinin Sinoplu olduğunu söyledi.   

Halkın TRT binasından askerleri çıkarmasının ardından Karaş, bir kez daha kameralar önüne gelerek korku dolu anları anlatmıştı.

Karakaş, "3-4 saat kadar önce burada kabus dolu saatler yaşadık. Meslek hayatımın en zor yayınını yaptım. Silahlı kişiler tarafından stüdyomuzda, haber merkezimizde alıkonulduk.  Saatler boyunca rehin tutulduk. Kollarımız arkadan bağlandı. Tehdit edildik. Her hareketimiz izlendi. Stüdyoda o bildiri metnini okumaya, silahlı kişiler tarafından zorlandım. TSK adına bu eylemi gerçekleştirdiklerini, bize zarar vermeyeceklerini, milletin iyiliği için bunu yaptıklarını ifade eden bir grup tarafından alıkonulduk saatler önce evvel ellerimiz arkadan bağlandı, silahları ile bizi tehdit ettiler, o şartlar altında okuduk, çok şükür başımıza bir şey gelmedi. O dakikaları bir daha hatırlamak istemiyoruz." demişti.   

26 Temmuz Salı günü Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti üyelerini makamında kabul eden Sinop Valisi Kemal Cirit, Darbe girişimi sırasında TRT ekranlarında silah zoruyla 'darbe bildirisi' okutulan Tijen Karaş'ın Sinoplu olduğunu söyledi. Cirit; "Başına silah dayanılarak darbe metni okutulan TRT Spikeri de bir hemşehrimiz. O da Sinoplu bir hanımefendi. Millet el koyduğu andan itibaren de çıkıp başından geçenleri anlattı. Milletin duruşunun yanında olduğu için ben basın mensuplarına ayrıca teşekkür ederim" dedi.

hakan akbaşhakan akbaş