Güncel
Giriş Tarihi : 30-03-2017 12:32   Güncelleme : 30-03-2017 12:36

Denizciler Gerze'ye Geliyor

Meslek Yüksekokulları Denizcilik Programları 6. Öğrenci Çalıştayı ve 16. Denizcilik Programları Çalışma Grubu Toplantısı, 4-5-6 Mayıs tarihlerinde Gerze Meslek Yüksekokulu’nda yapılacak

Denizciler Gerze'ye Geliyor

Meslek Yüksekokulları Denizcilik Programları 6. Öğrenci Çalıştayı ve 16. Denizcilik Programları Çalışma Grubu Toplantısı, 4-5-6 Mayıs tarihlerinde Gerze Meslek Yüksekokulu’nda yapılacak.

 

İlçemizi eğitim alanında başarıyla temsil eden Gerze MYO, Dikmen Eski Belediye Başkanı ve Rexon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yüksek’in sponsorluğunda, bu yıl altıncısı düzenlenecek olan öğrenci çalıştayına ev sahipliği yapacak.  

 

Programın amacı, ülkenin her bölgesinden denizcilik eğitimi alan öğrencilerin birbirleriyle tanışması, ekip olarak birlikte çalışmaları, denizcilik eğitimi ve mezuniyet sonrası denizcilik sektörünün çalışma alanlarındaki sorunların tartışılması olarak belirtilirken, programın 2012 yılından bu yana, öğrencilere öngörü kazandırmak için her sene geleneksel olarak düzenlendiği bildirildi.



Galatasaray Üniversitesi’nde de yapıldı

Ülkemizdeki denizcilik eğitimiyle yurtdışı örneklerinde kıyaslanacağı ve denizcilik sektöründe karşılaşılan sorunlar ve bunların çözümlerinin de ele alınacağı çalıştay, ilk olarak Galatasaray Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Daha sonra ise sırasıyla, Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu’nda, Ordu Üniversitesi Fatsa Meslek Yüksekokulu’nda, Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda ve son olarak da Mersin Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nda yapıldı.

 

Öğrenciler firmalarla ilk temaslarını kuracak

Etkinlik tarihleri içerisinde, denizcilik programlarında görevli öğretim elemanları ve programda okuyan öğrenciler, Sinop Üniversitesi’ne gelecek ve “Meslek Yüksekokulları Denizcilik Programları Çalışma Grubu”nun 16. toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantıda, denizcilik eğitimiyle ilgili önemli konular tartışılarak çözüm önerileri raporlanacak.

 

Türkiye’de denizcilik eğitiminin dinamosunu oluşturan tüm meslek yüksekokulların katılacağı bu etkinlik sayesinde, öğrenciler sektörde faaliyet gösteren firmalarla ilk kez bağlantı kurma şansı yakalayacak. Etkinlik kapsamında Gerze MYO’ya gelecek olan firmalar, öğrencilere hem firmalarını anlatma imkanı sunacak hem de istihdam edecekleri kişilerden beklentilerini anlatacaklar.  

 

Başbakan Binali Yıldırım’ı davet etmişlerdi

Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alev Erenler, 3 Mart tarihinde referandum çalışmaları kapsamında Sinop’ ziyaret eden ve İskele Meydanı’nda Sinoplulara seslenen Başbakan Binali Yıldırım’la miting öncesi görüşmüş ve Denizcilik Programları 6. Öğrenci Çalıştayı’na davet etmişti. Erenler’in davetini olumlu karşılayan Yıldırım ise, yoğun programına rağmen çalıştaya katılmaya çalışacağını söylemişti.

Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş