Güncel
Giriş Tarihi : 25-05-2023 12:27   Güncelleme : 25-05-2023 12:32

Denize atılan oltalar, somon balıklarıyla çıkıyor

İlçemizde İskele ve liman içi gündüz olduğu gibi gece de amatör balıkçılarla süsleniyor

Denize atılan oltalar, somon balıklarıyla çıkıyor

İskele ve liman içi amatör balıkçıların mekânı olmaya devam ediyor. Denizden çıkan balık, amatör balıkçıların yüzünü güldürüyor. Balık tutarak vakit geçirdiklerini ve bunu bir hobi haline getirdiklerini kaydeden balıkçılar denizin bereketli olduğunu, günün farklı zamanlarında, farklı ve sezon balığı avladıklarını söylediler.

Yaklaşık 2 kilo ağırlığında Somon balığı avladığını söyleyen ilçemizin amatör balıkçılarından biri olan Orhan Çetinkaya, bazen 5-6 balıkla bazen de tek bir balıkla eve döndüğünü, ağırlıklı olarak kefal ve somon balığı avladıklarını belirtti.

Balık tutmanın bir sabır işi olduğunu söyleyen Çetinkaya, “gündüz olduğu gibi gece de balık avı yapıyoruz. Bugün bereketli geçti, elimdeki somon balığı ve yaklaşık 2 kilo ağırlığında. Kovada bunun gibi 2 balığım daha var. Dediğim gibi bugün bereketli geçiyor, bazen de şans gülmüyor ve eve daha az balıkla dönüyoruz. Burada nasibimizin peşinden koşarken hem vakit geçiriyoruz hem de yeni dostluklar ediniyoruz” diye konuştu.

İlçemizde günün erken saatlerinde İskelede, liman içinde görmeye alışık olduğumuz amatör balıkçılar, gece de oltalarını alıp Gerze İskelesine koşuyor. Gece balık tutmak için deniz kenarına koşan ve güneş doğana kadar nasiplerini bekleyen amatör balıkçılar, vakit buldukça günün stresini atmak amacıyla balık tutmaya çalıştıklarını kaydettiler.

AdminAdmin