Güncel
Giriş Tarihi : 15-02-2023 13:22   Güncelleme : 15-02-2023 15:12

Depremzedeler ilçemizde misafir edilmeye başlandı

Gerze, depremden etkilenen vatandaşlara kapılarını ve gönüllerini ardına kadar açtı

Depremzedeler ilçemizde misafir edilmeye başlandı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük sarsıntıyla asrın felaketini yaşayan depremzedeler, ilçemizde misafirhane ve evlerde konuk edilmeye başlandı.

İlk etapta 39 aile olmak üzere 169 depremzedenin geldiği ilçemizde Gerze Kaymakamlığı, Gerze Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve Gerzeli vatandaşlar el ele vererek yaralara merhem olmak için çalışıyor.

Gerze Kaymakamlığı, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından depremden dolayı mağdur olan depremzede vatandaşlarımızı misafir etmek, gerekli olan ihtiyaçlarını karşılamak ve ağırlamak üzere Gerze Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde depremzedeler için ön kayıt merkezi oluşturmuştu.

Ayrıca deprem bölgesinden ilçemize gelecek olan depremzede vatandaşlarımızın geçici barınma ihtiyacı için ev veya dairelerini tahsis etmek isteyen vatandaşların da Gerze Kaymakamlığı Kriz Koordinasyon Merkezine başvuru yapabilecekleri kaydedilmişti.

Bu kapsamda ilçemizde 39 aile olmak üzere toplamda 169 kişinin misafir edildiği kaydedilirken 13 kişinin kamu misafirhanelerinde 156 kişinin ise buradaki yakınlarının evlerine yerleştirilerek misafir edildiği belirtildi.

Depremzede vatandaşlarımız için ev veya dairelerini tahsis etmek isteyen Gerzelilerin Gerze Kaymakamlığı Kriz Koordinasyon Merkezine başvuru yaptıkları öğrenilirken, gerekli çalışma ve incelemelerin ardından dileyen depremzedelerin bu evlere yerleştirileceği belirtildi.  

AdminAdmin