Güncel
Giriş Tarihi : 27-05-2023 01:51   Güncelleme : 27-05-2023 02:27

Derecuma şenlikleri büyük katılımla gerçekleşti

Gerze'nin Boyalıca köyünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Derecuma Camisi Yağmur Duası ve Keşkek Şenliği", bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleşti.

Derecuma şenlikleri büyük katılımla gerçekleşti

Tarihi Derecuma Camii bu yılki etkinlikte çok sayıda vatandaşı ağırladı. Yurdun dört bir tarafından gurbetçilerin de iştirak ettiği şenliklerde vatandaşlar hasret giderdi. 

Şenlikler, tarihi camide kılınan Cuma namazı ardından başladı. Cuma namazı sonrası katılımcılar ellerini semaya kaldırarak yağmur ve bereket için dualar etti. Şenlikte pişirilen 20 kazan keşkek ve 4 kazan et yemeği şenlik alanını dolduran vatandaşlara ikram edildi.

Boyalıca Köyü Muhtarı Önder Eskici etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, “Her yıl yaptığımız geleneksel etkinliğimizi bu yıl da yaptık. Atalarımızdan kalan bu etkinliğe sahip çıkıyoruz. Bugün 20 kazan keşkek, 4 kazan da et yaptık. Katılanların ayaklarına sağlık. Geldikleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Derecuma Camisi meydanında düzenlenen şenliklere Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AdminAdmin