Güncel
Giriş Tarihi : 24-11-2021 15:24   Güncelleme : 24-11-2021 17:03

Dikmen Kaymakamı’ndan Örnek Proje

Dikmen Kaymakamı Mehmet Nesip Mahir, öğrenciliği döneminde hayalini kurduğu projeyi Kaymakam olduktan sonra hayata geçirdi.

Dikmen Kaymakamı’ndan Örnek Proje

Mahir, Kaymakam olmadan önce özel bayramlarda okullardaki başarılı çocukların makamlara götürüldüğünü ve orada fotoğraflar çekildiğini söyleyerek, “çocukken benimde tek hayalim buydu ve ileride Kaymakam olursam bu projeyi farklı şekilde hayata geçireceğim” diyerek çocukluğunda hayalini kurduğu projeyi, Kaymakam olduktan sonra hayata geçirmenin verdiği mutluluğu aktardı.

Mahir, pandemi dolayısıyla iki yıldan bu yana öğrencilerin eğitimlerinde aksamalar yaşandığını kaydederek, “bilhassa uzak köylerimizden gelen çocukların eğitimlerine dokunmak anlamında neler yapabileceğimiz konusunda istişarelerde bulunduk. Bu anlamda Milli Eğitim bünyesindeki eğitim çalışanları ile çeşitli istişareler yaptık, çocukları motive ederek hayallerindeki mesleklere ulaşmalarının mümkün olabileceğini göstermek istedik” ifadelerini kullandı.

Proje hakkında bilgiler veren Mahir, “projemizin ismi ‘Bir Hayalim Var’. Proje ile amacımız çocuklarımızın ileride seçmek istedikleri meslekler konusunda küçük yaşlarda bilgi sahibi olabilmelerini sağlamak ve bu konuda yardımcı olabilmek.  

Kaymakamlık sınavına çalışırken bayramlarda çocuklar mülki amirlerin koltuklarına otururdu. Benimde hayalim kaymakam olmaktı ve ileride bir gün kaymakam olursam bu hayalini kurduğum mesleği tanıtmak için çocuklara imkân sunmak istedim” dedi.

Öğrenciler Arasında Tatlı Bir Rekabet Oluşturduk

Mahir, “Öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla, aralarında tatlı bir rekabet yaratmaya çalışıyoruz. Öğretmenlerden de öğrencilerimizi daha iyi tanımalarını, yakından takip etmelerini ve öğrenciler için özel programlar yapmasını istiyoruz.

‘Bir Hayalim Var’ projesi 5. 6. 7. ve 8. Sınıflar için başlattığımız bir proje. Her ay, derslerde işlenen konu ve özgün sorulardan oluşan deneme sınavları yapıyoruz.

Bu sınavlarda başarılı olan 5. 6. 7. ve 8. Sınıf birincilerine ileride yapmak istedikleri meslekleri soruyoruz, aldığımız cevap çerçevesinde de hareket ediyoruz. Öğrenci gelecekte ne olmak istiyorsa bir gün boyunca o mesleği yapan kişiyle birlikte hareket ediyor.

8. Sınıf Öğrencisi Kerem Kaymakam Koltuğunda

Bu anlamda bugün 8. Sınıflar arasında birinci olan Kerem İstanbullu ile birlikteyiz. Kerem’e ileride ne olmak istiyorsun diye sorduk, o da vali olmak istediğini belirtti. Bizlerde Vali olabilmen için önce kaymakam olmalısın dedik. Kerem İstanbullu kardeşimizi makam arabasıyla evinden aldık, makama getirdik burada tüm gün bizim işleyişimizi ve çalışmalarımızı gördü. Akabinde de Sn. Valimizi ziyaret ettik. Valimiz Kerem’i çalışmalar konusunda bilgilendirdi.  

7. sınıflarımızın birincisi doktor olmak istediğini belirtti. O gün başhekimimiz onu arabasıyla evinden aldı, doktor önlüğünü giyen çocuğumuz bütün gün hastanede hastalarla, çalışanlarla haşir neşir oldu. 112’de, TSM’ de, Aile Hekimliği birimlerinde genel işleyişi gördü. Mesai bitiminde yine aynı şekilde evine kadar çocuğumuzu bıraktık. Bu şekilde de hayalini kurduğu mesleği tanımış oldu.

Yani birinci olan her çocuğumuz, ne olmak istiyorsa, hayali neyse o konuda ona katkı sunuyoruz. Polis olmak istiyorsa İlçe Emniyet Müdürümüzün yanında,  jandarma olmak istiyorsa Jandarma Komutanımızın yanında, savcı, hâkim, öğretmen veya her ne olmak istiyorsa mesleği icra eden kişinin yanında bir gün geçirerek hayallerini kurdukları mesleği tanımış oluyorlar” diye konuştu.

Velileri ve Din Görevlilerini Aktif Kıldık

Ayrıca, Dikmen’de öğrencilere dokunabilmek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Kaymakam Mahir, velileri de öğrenciler konusunda daha aktif kılmak için sistemin içine çekmeye çalıştıklarını söyledi.

Mahir, “ilçede yaklaşık 300 öğrencimiz var, maalesef pandemi dolayısıyla yaklaşık iki yıldan bu yana çocuklarımıza tam anlamıyla eğitim alanında katkı sunamadık. Bizlerde bu anlamda öğrencilere dokunabilmek onların başarısını artırabilmek adına çalışmalar yaptık.

Bu anlamda da Öğretmen, öğrenci, veli üçgeninin daha sağlıklı oluşmasını, çocuklarımızın yakından takip edilmesini sağlamak amacıyla çalışma başlattık. Örneğin okullarımızda her ay toplantı yapar olduk. İmkânsızlıktan dolayı okula gelemeyen velileri, kurum araçlarımızla köyünden alıp okula getiriyor ve çocuğu hakkında daha sıkı takip yapmasını sağlıyoruz. Hatta eğitimdeki başarıyı artırmak adına Milli Eğitim Müdürlüğümüzle istişarelerde bulunduk, sınıf mevcutlarımızı 10 yaptık, öğrencilerimize neredeyse birebir eğitim verilmesini sağladık.

10 Kişilik Sınıflar Oluşturduk

İlçemizde dağlık köylerden gelen çocuklarımız var bunların zaten birkaç saati yolda geçiyor. Çocuk okula yorgun gelmiş oluyor, bizler onların bu tarafını sınıflarımızda birebir şekilde verdiğimiz eğitimle kapatmaya çalışıyoruz, böylece onları motive ediyoruz.

Veliler aylık toplantılarla bilgilendiriliyor. Hatta köylerdeki imamlarımızı bu noktada görevlendirdik Onlar da öğrencilerimizi evlerinde ziyaret ediyor, eksiklikler konusunda katkılar sunuyorlar. Çünkü imamlarımızın çoğu üniversite mezunu.

200’ün Üzerinde Öğrencimize Çalışma Masası Verdik

Örneğin çocuğun çalışma alanıyla alakalı bir sıkıntı varsa hemen o eksikliklerin giderilmesi noktasında girişimlerde bulunuyoruz. Çocuklarımıza çalışma masası, araç gereç noktasında Kaymakamlık olarak imkânlar sunuyoruz.  İlçemizdeki öğrencilerin şu anda yaklaşık %70’ ine çalışma masası verdik” ifadelerinde bulundu.

Kerem İstanbullu Valilik Makamında

 

Makamda gerçekleşen ziyarette, hayali Vali olmak olan Kerem İstanbullu ile bir süre sohbet eden Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, 8. sınıf öğrencisi Kerem İstanbullu’ ya hayalini gerçekleştirebilmesi için çok çalışması gerektiğini, azim ve kararlılığından asla ödün vermemesi gerektiğini belirtti. 

AdminAdmin