Güncel
Giriş Tarihi : 02-08-2015 19:53   Güncelleme : 03-08-2015 04:01

Dikmen Yağlı Güreş Festivali Sona Erdi

Geleneksel Yağlı Güreş ve Sırık Festivali Sona Erdi

Dikmen Yağlı Güreş Festivali Sona Erdi
Karadeniz’in Kırkpınar’ı olarak nitelendirilen 50. Dikmen Yağlı Güreşleri ve Sırık Kebabı Festivali büyük bir katılımla gerçekleşti.

Festival ve Güreş etkinlikleri olarak Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştirilen etkinliklere Dikmen Kaymakamı Soner Özer, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Gerze Jand. Yüzbaşı Murat Özcan, Dikmen Bölük Komutanı Jan. Ast. Sb. Kd. Bşç. Ali Bolat, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Sinoplu İşadamı Musa Can ve çok sayıda iş adamları, STK temsilcileri ve vatandaşımız katıldı.

Dikmen Kaymakamı Soner Özer ise yapmış olduğu konuşmada: 50.geleneksel yağlı güreş festivaline hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı ve bu organizasyonların ilçeye büyük katkısının olduğunu kaydetti.

Özer, güreş ve festival etkinliği doğrultusunda gerek çevre illerin, gerekse de gurbetçilerin Dikmen’e geldiğini bunun da gerek tanıtım gerekse de ekonomik noktada büyük fayda sağladığını ifade etti.

Dikmen Kaymakamı ülkemizde son dönemlerde yaşanan olaylar birlik, beraberlik ve kardeşliğe ne denli ihtiyaç duyulduğunun bir göstergesi olduğunu belirterek, Festivale katkısı olan herkese teşekkür etti.

Programın ev sahipliğini ve organizasyonunu yürüten Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu “Karadeniz’in Kırkpınar’ı olarak nitelendirilen 50. Dikmen Yağlı Güreşleri ve Sırık Kebabı Festivaline katılan herkese teşekkürlerini sunarak, bu etkinliklerin insanların bir araya gelmesine, kaynaşmasına vesile olduğunu ve en önemlisi de ata sporu olarak belirtilen Güreş’in ilelebet bu topraklarda var olmasına katkı sağladığını belirtti.

İstanbullu, Belediye başkanı olduğu günden bu güne Dikmen’in sosyo kültürel ve ekonomik olarak daha iyi seviyelere gelebilmesi noktasında büyük gayretler sarf ettiğini belirterek, Dikmen’in daha iyi yerlere gelmesi noktasında çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Başkan, ilk defa güreşlerde ki ağalık sistemini kaldırdıklarını, güreşlere ücretsiz katılımların sağlandığını belirterek kendilerine her konuda destek olan iş adamı Musa Can olmak üzere herkese teşekkürlerini sundu.

 Festival programı kapsamında Cumartesi akşamı sahne alan Faruk K., Hakkı Bulut, Yağmur Yalçın, Kolbastı Filiz ve Necip Can sahne aldı.

Bundan önceki festivallerde de Dikmen’de sahne alan Faruk K söylediği hareketli parçalarla vatandaşları coştururken, yılların arabesk ustası Hakkı Bulut ise konsere katılanları müziğe doyurdu.

Herkesin merakla Karadeniz’in Kırkpınar’ı Dikmen Yağlı güreş etkinliği Pazar günü Ercüment Türkmen Güreş alanında gerçekleşti.

Kıran kırana geçen yağlı güreşlere yaklaşık 265 güreşçinin katıldığı öğrenilirken,  Baş güreşi Onur Balcı ve Fatih Bakır arasında geçti. 50. Dikmen Yağlı güreş festivalinin Başpehlivanlık yarışını Fatih Bakır aldı.

hakan akbaşhakan akbaş