Güncel
Giriş Tarihi : 01-07-2017 10:38   Güncelleme : 01-07-2017 11:26

Dikmen'e Konkasör Kuruldu

Köy yollarının yapımını kolaylaştırmak ve zamandan tasarruf sağlamak amacıyla Dikmen'e konkasör kuruldu. Kurulan konkasörün açılışına il ve ilçe protokolleri tam kadro katıldı

Dikmen'e Konkasör Kuruldu
 Sinop Valisi Hasan İpek ve AK Parti  Sinop Milletvekili Nazım Maviş Dikmen'de kurulan Konkasörün açılışını birlikte gerçekleştirdiler.

 Vali Hasan İpek ilk olarak açılışı gerçekleştirilen Konkasör hakkında ilgili firma yetkilisinden ve Dikmen Kaymakamından bilgiler aldı.

Dikmen Kaymakamı Mustafa Gözlet ve AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş’in konuşma yapması sonrasında Vali Hasan İpek yaptığı  konuşmada; ‘’Sevgili Dikmenliler, buraya geldiğimizde Dikmen'in bir sıkıntısı vardı. Türkiye çapında olan olaylar sebebiyle 15  Temmuz hain darbe girişimindeki olumsuz etkilerden Dikmen de etkilenmiş ve Dikmen'imizin asfaltı yeteri kadar yapılamamıştı.Sinop'ta göreve başladığımda bu sorunları hep birlikte değerlendirdik ve baktık ki, Dikmen’e Bürnük’ten çok uzak bir noktadan asfalt taşınıyor.Bu şekilde buranın yollarının bitmesi mümkün değildi. İlk etapta Dikmen’e bir tane Konkasör kuralım dedik. Sağolsun ilgili firma olan Uğur Makine bunu güzel bir şekilde karşıladı. Bu makine sabit konkasör kadar iyi malzeme üreten kaliteli bir makine. Biz bu makine ile birinci sorunu çözdük. İkinci problem ise para konusu idi. Sağolsun Hükümetimiz bu sene daha önceki yıllara göre sayın Milletvekilimizin de gayretiyle  bize KÖYDES'ten gelen para 3 katına çıktı. Üç katı parayla biz bu konuyu da çözmüş olduk. İçişleri Bakanımız, Başbakanımız ve ilgili Bakanlıklarımız sayın Milletvekilimizin destekleriyle bu problemimizi  çözmüş oldular. Böylelikle güzel bir çalışma başlattık. İnşallah arkadaşlar da bu çalışmayı güzel bir şekilde devam ettirecekler. Bu sene nasip olursa Dikmen’e 33 Km. asfalt yapacağız ama Km.sini açıklamamakla beraber inşallah bu tesis geldikten sonra iş kolaylaşırsa ciddi bir ilave asfaltı Ağustos-Eylül  ayından sonra havaların durumuna göre yapmayı düşünüyoruz. Burada yapılan hizmetler Dikmen’e ve Dikmen'de yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı,  uğurlu olsun diyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum’’ dedi.

 Vali Hasan İpek'in konuşması sonrasında  dua edilmesi ve kurban kesilmesiyle AK Parti  Sinop Milletvekili Nazım Maviş ile birlikte konkasöre ilk startı verdi.

Dikmen'de kurulan Konkasörün açılışına Vali Hasan İpek’in yanı sıra, Dikmen Kaymakamı Mustafa Gözlet, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Şefaattin Serten, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Mehmet Demircan, İl Genel Meclisi Üyeleri, Muhtarlar ve Şantiyede çalışan işçiler katıldı.

Seda ŞengülSeda Şengül