Güncel
Giriş Tarihi : 06-08-2016 19:10   Güncelleme : 07-08-2016 10:23

Dikmenli Şehit Uzman Son Yolculuğuna Uğurlandı

PKK Terör Örgütü tarafından Şehit Edilen Dikmenli Uzman Onbaşı Bahattin Dolma son yolculuğuna uğurlandı.

Dikmenli Şehit Uzman Son Yolculuğuna Uğurlandı

Bitlis'in Hizan ilçesinde ormanlık alana gizlenen bir grup PKK'lı terörist tarafından askeri aracın geçişi sırasında roketatar ve uzun namlulu silahla saldırılması neticesinde şehit olan Dikmenli Uzman Onbaşı Bahattin Dolma binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle ebedi aleme uğurlandı

Dikmenli Uzman Onbaşı Bahattin Dolma (25), askeri uçakla Sinop Havalimanı'na oradan da baba ocağı Dikmen'e getirildi.

Şehidin baba ocağında alınan helalliğin ardından şehidimiz tekbirlerle Dikmen Merkez Camiine götürüldü. İkindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazı sonrasında Vali Kemal Cirit cenazede hazır bulunan kalabalığa seslenerek ''Ülkemiz zor bir süreç atlatırken bugün Dikmen ilçemiz bir şehit daha vererek bu vatanın bölünmezliğini bir kez daha bize gösterdi. Biz sokaklarda rahat yürüyebilelim, güven içinde yaşamımızı devam ettirebilelim diye şehit kardeşimiz kendi canını bu vatan için verdi. İç güvenlik bazında şuana kadar Sinop ili 60 şehit verdi. Bahattin Dolma kardeşimiz 60. şehidimiz. Cumhuriyet döneminden bugüne kadar da 121 şehidimiz oldu. Sinop vatan mücadelesinde her daim öne çıkmış illerimizden bir tanesi. Maalesef hainler ne içerde ne dışarıda rahat durmuyorlar. Biz vatanımızı çok kolay vatan yapmadık. Bu toprakları çok kolay yurt yapmadık. Şuan şehidimizi uğurlamak üzere 7'den 77'ye bir çok Dikmenli, Sinoplu amcalarımız, dedelerimiz, kardeşlerimiz burada. Hangisine sorarsanız sorun vatan için canını verirmisin deseler hiç düşünmeden evet diyebilecek insanlarımız. Biz milletimizin büyüklüğünü her daim bilmekteyiz. Milletimiz ne zaman bu ülke sıkışsa, kim olursa olsun karşısına dik durmayı bir vazife bilerek çıkabilmiş bir millettir. Bu millet ile bizler ne kadar öğünsek azdır. Bahattin Dolma kardeşimizi bugün uğurluyoruz. Vatan mücadelesinde görevini laikiyle yerine getiren bir kardeşimiz. Bir Anadolu insanının evladı. Bu Anadolu insanını buna yakışır bir şekilde Dikmen ilçemiz ve Sinoplular uğurlamakta. Dikmen ilçemize bir şehit uğurlamak için gelmek istemezdim ama kader böyleymiş. Bundan sonra her tür sorununuzda bizi yanınızda bulacağınızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Sevgili şehidimizin yolu açık olsun'' dedi. 

Vali Cirit'in konuşmasının ardından şehidin cenaze namazı kılındı. Ardından şehidimiz gözyaşları içinde Dikmen İlçesi kabristanlığında askeri törenle toprağa verildi.

Eşinin asker kıyafetini giyerek törene katılan ve ayakta durmakta güçlük çeken şehidin eşi Büşra Dolma'yı, kadın askerler teselli etmeye çalıştı. Eşinin tabutuna sarılarak fotoğrafını öpen Dolma, gözyaşlarını tutamazken, duygulu anlar yaşandı.

Cenazeye; Sinop Valisi Kemal Cirit, Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı J.Alb. Şefaattin Serten, Dikmen Kaymakamı Soner Özer, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nihat Dalgın, Ak Parti İl Başkanı Ali Çöpçü, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, Eski Ak Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, Boyabat, Ayancık, Türkeli, Durağan, Saraydüzü belediye Başkanlarının yanı sıra şehit yakınları Dikmen ve çevre ilçelerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.


Seda ŞengülSeda Şengül