Güncel
Giriş Tarihi : 19-03-2018 19:49   Güncelleme : 19-03-2018 20:32

Dikmenli Şehitlerimiz için hatıra ormanı oluşturuldu

Dikmen Kaymakamlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle Dikmen Çorak Mahallesi Teşekkür Durağı mevkisinde oluşturulan "Dikmen Şehitleri Hatıra Ormanı"nda fidan dikim töreni gerçekleştirildi

Dikmenli Şehitlerimiz için hatıra ormanı oluşturuldu

Dikmen Kaymakamlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle Dikmen Çorak Mahallesi Teşekkür Durağı mevkiinde oluşturulan "Dikmen Şehitleri Hatıra Ormanı"nda fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Tören öncesinde Kastamonu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mahmut Şentürk, Dikmenli şehitler için   10 dekar alanda oluşturulan hatıra ormanı için 1000 adet fidan dikimi yapılacağını söyledi. Şentürk, konuşmasını bütün şehitlerimize Allah'tan Rahmet dileyerek tamamladı.

Şentürk'ün ardından Sinop Valisi Hasan İpek, kısa bir konuşma gerçekleştirdi. İpek, yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'den Bakara Suresinin "Şehit olanlar ölü değillerdir. Onlar diridirler fakat siz anlayamazsınız" ayetini okuyarak başladığı konuşmasında; "Bugün bu alanda dikeceğimiz bin adet fidanımızla Şehitlerimizi tekrar yad edeceğiz. Şehitler bu toprakların tapusudur. Dikmenli Şehitlerimiz  P. Binbaşı Ercüment Türkmen, P. ÜTĞM. Arif Kalafat, J. Uz.Onbaşı Bahattin Dolma kardeşlerimizin isimlerini hatıra ormanıyla ölümsüzleştireceğiz. Dikmen ilçemiz devletine, vatanına bağlılığıyla ve dik duruşuyla her zaman devletimizin yanında olmuş ve bu devleti şehitler vererek kuran en önemli ilçelerimizden bir tanesi olmuştur" dedi.

Vali İpek, konuşmasını Hatıra Ormanının hazırlanmasında emeği geçen kurum ve kuruluşlara, fidan dikim törenine katılan öğrenci, öğretmen ve vatandaşlara teşekkür ederek tamamladı.

Dikmen Şehitleri Hatıra Ormanının açılışı, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik'in duaları eşliğinde yapıldı. Vali Hasan İpek, açılış kurdelesini Dikmenli Şehit Bahattin Dolma'nın Ailesi ile birlikte kesti.

Açılışın ardından Şehit Bahattin Dolma'nın isminin yazılı olduğu fidanı kendi elleriyle toprakla buluşturan Vali İpek, fidana ilk can suyunu da kendisi verdi.

Şehit Bahattin Dolma'nın isminin yazılı olduğu fidanın başında göz yaşlarına hakim olamayan şehidimizin annesi de fidanın yanından bir süre ayrılamadı.

Fidan dikim törenine katılan protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrencilerin her biri birer fidan diktikten sonra program sona erdi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül