Güncel
Giriş Tarihi : 06-03-2019 16:33   Güncelleme : 08-03-2019 17:30

Dönemin son meclis toplantısı gerçekleşti

Dönemin son meclis toplantısı 6 Mart Çarşamba (bugün) gerçekleşti

Dönemin son meclis toplantısı  gerçekleşti

Adeta veda toplantısı şeklinde geçen meclis gündemine başlamadan önce Belediye Başkanı Osman Belovacıklı kısa bir konuşma yaparak, ''2014-2019 yılından bu güne kadar beş yıl boyunca iyi şeyler yapılsın ilçemiz yaşanabilir bir şehir olsun, sosyal ve altyapı yatırımlarımız tam olsun diye hep birlikte çalıştık. Bunda herkesin emeği var. Özverili ve fedakârca belediyemizi zora sokmadan herkes elini taşın altına koydu. İyi kötü günlerimiz oldu ama yaptığımız her şey Gerze yararına oldu. 2 grupta mantıklı yapılması gerekenlerle olumlu görüşlerini ortaya koydu. Bu zamana kadar burada siyasi değil, ilçemiz yararına olacak çalışmalara el kaldırdık. Belediyecilik anlayışında cevre belediyelerin önüne geçtik. Belediye ve çalışanlarına tek kuruş borcu olmayan bir belediye olduk. Bu çalışmalar yapılırken bize destek verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.  İlçemiz küçük bir ilçe makamlar mevkiler hepsi gelip gecici önemli olan burada insanları rencide etmeden herkesle her ortamda bu sınırlar içinde yüz yüze bakabilmektir. Bizler siyasi değil Gerze için tarafımızı ortaya koyduk. 31 Mart tarihinde yapılacak seçimlerde ister biz seçilelim ister başka arkadaşlar biz yinede hep Gerze’miz için çalışacağız'' dedi.


Meclis gündeminin ardından söz alan Fatih Uysal Gerze Belediye Meclisinde yapılacak görüşmelerin ekrana yansıtılarak görüşülecek gündemlerin, her türlü bilginin görsel olarak ifade edilerek insanların nelerin oylandığını veya kabul edildiğini görmesinin şeffaflık açısından doğru olabileceğini söyledi.

Başkan Belovacıklı ise bu görüşün kabul edilebilir olduğunu kaydederek bundan sonra ki mecliste görüşülecek konuların ekranda gösterilebileceğini ifade etti.

Ayrıca Meclis Toplantısına katılan Eczacı Onur Kabaş’da  Gerze de yapılan birçok imar değişikliği veya yapılandırmasında yer sahiplerine sağlıklı bilgi aktarımının olmadığını kaydederek, bu konuda daha hassas davranılmasını istedi.

Meclis toplantısında 10 gündem maddesine ilave olarak 1 ek gündem olmak üzere toplamda 11 madde görüşülerek karara bağlandı.

Meclis gündemlerinden birisi ise İlçemizi Kırkpınar’da temsil etmiş Yaşar Yiğit’in isminin Cayva’da açılan yeni bir sokağa “Pehlivan Yaşar Yiğit” ismi verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Bir diğer madde ise ticari yapı olarak kullanılacak Beyaz Otelin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bir önceki mecliste alınan kararın geri gönderilerek, burada yapılan değişikliğin tekrar meclis tarafından görüşülmesi ve karar alınmasına dair karar meclis onayına sunuldu, CHP’li Meclis üyeleri Arif Gürses, İrfan Sağır, Hayri Ergün ve Gülnur Özden’in hayır oyu verirken, meclisin Ak Partili ve CHP’li üyelerince kabul edildi.

Ayrıca, Beyaz Otel’in Turizm Belgesi alabilmesi için buranın "İçkili Yerler Bölgesi" krokisine dahil edilebilmesi için meclis oylamasına sunuldu. CHP’li Meclis üyeleri Arif Gürses, İrfan Sağır, Hayri Ergün ve Gülnur Özden red oyu kullanırken Ak Partili ve CHP’li diğer meclis üyeleri bu konuyla alakalı kararı Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ya bıraktı.

  

AdminAdmin