Güncel
Giriş Tarihi : 09-08-2019 14:45

Dr. Nazım Maviş'ten Bayram Kutlaması

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Dr. Nazım Maviş'ten Bayram Kutlaması

“Yüce Allah’ın biz kullarına, sevinç ve mutluluk kaynağı olarak armağan ettiği, sahip olduğumuz değerleri ve kardeşliğimizi güçlendiren ve eşsiz zaman dilimlerinden biri olan Kurban Bayramı’na kavuşmanın hazzını yeniden yaşıyoruz.

Kurban; Allah’a, hakka, hakikate, iyiye, doğruya, güzele, yüce ve ilâhî olan her şeye yakın olma arayışıdır.

Kurban; sevginin, vefanın, sadakatin, fedakârlığın simgesidir. Kurban; Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in baba-oğul sevgisi ile hakka bağlılık duygularının derin manalar yüklenerek harman olmasıdır.

Kurban Bayramı; barışın, esenliğin; nefisleri terbiye ederek yenilenmenin, yoksula, kimsesize, çaresize yakınlaşmanın, çaresizliği gidermenin ve sevinçleri büyütmenin mevsimidir.

Bayramlar; varlık sebebimiz olan anne-babalarımızın gönüllerini şad etmenin, onların hayır dualarını almanın, evlerimizin canlı bayramları olan çocukları sevindirmenin, yılda bir defa gerçekleşen kurban ibadeti coşkusuyla tanıştırmanın, evinde ve yatağında ziyaretçi bekleyen hastaları hatırlamanın, öksüz, yetim, kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürmenin ve ümitlerinin yeşermesine vesile olmanın, gönüllerin ağır yükü olan küskünlükleri ortadan kaldırmanın, ziyaretleşerek kurban etlerini dağıtmanın, el sıkışarak kucaklaşmanın, selamlaşarak komşuların, sokakların, şehrimizin, yurdumuzun, İslâm coğrafyasının ve bütün dünyanın gözlerine sevinç taşımanın, yıllardır gözyaşı, şiddet, savaş, ekonomik sıkıntı ve yoksulluğun gölgesinde kendi dinî bayramlarını dahi sevinç ve mutlulukla kutlamaya hasret kalan kardeşlerimizi hatırlamanın ve onlar için dua etmenin, onlarla aynı duyguları yaşayabilme imkanına kavuşma mevsimidir.

Bu vesileyle, Milletimizin, yurt dışında gurbette yaşayan vatandaşlarımızın, gönül coğrafyamızın ve İslam Aleminin mübarek Kurban Bayramlarını tebrik ediyor, Allah katında kurbanlarımızın makbul olmasını diliyor, bayramın başta ülkemiz olmak üzere İslam Aleminin ve insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyor, selam ve saygılar sunuyorumdiyerek tüm vatandaşların Kurban Bayramını kutladı.

AdminAdmin