Güncel
Giriş Tarihi : 01-07-2022 14:58   Güncelleme : 01-07-2022 16:35

Dundar, "El Ele Verirsek, Hayatı Daha Yaşanır Kılarız"

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar’ın başlattığı, geleneksel Muhtarlar Buluşması bugün Gerze Belediyesi Sedat Işıdı Kültür Ve Sanat Merkezinde gerçekleşti

Dundar, "El Ele Verirsek, Hayatı Daha Yaşanır Kılarız"

Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen toplantıya Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Refik Kaymakam Özlem Doğan, Kurum Müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Kaymakam Dundar, yaptığı açılış konuşmasında köy ve vatandaşlar için hem büyük bir özveriyle çalışıldığını belirtti.

Dundar, “vatandaşlarımızın, köylerimizin, mahallelerimizin sorunlarının çözülmesi, konuşulması için bu ay da bir araya geldik. Yaz sezonuyla yol, alt yapı ve su sıkıntıların görüşülmesi, zaman zaman yağışlarla birlikte yapılan tesislerin zarar görmesi ve bunların yapılması noktasında, kurumsal hizmetleri siz muhtarlarımız vasıtasıyla ulaştırmaya çalışıyoruz”

CİMER’de Yeni Dönem

“Bu toplantılarımızın temel amaçlarından bir tanesi de kurum hizmetlerimizin vatandaşlarımıza duyurulması ve takip edilmesidir. 4 Haziran 2022 tarihinde CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) kanalının yeni yönetmeliği çıktı.

Artık başvurular oradaki yönetmelikler çerçevesinde yapılacak ve sonuçlandırılacak. Bu başvuruların ne kadar sürede cevaplanacağı, nelerin dikkate alınacağı, nelerin alınmayacağı gibi hizmetler yeni düzenlemelere göre yapılacak” diye konuştu.

Yazı İşleri Müdürlüğünün muhtarlara konuyla ilgili sunum yapacağını belirtti.

Köylerde Çalışmalarımız Devam Etmektedir

Köylerde yama, yol genişletme ve malzemeli bakım çalışmalarının devam edeceğini kaydeden Kaymakam Dundar, mevsim şartlarının el verdiği sürece çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Dundar, “bu coğrafyanın, Karadeniz’in bir özelliği de yağışlar sonucunda sel, taşkın veya heyelanlar olmasıdır. Malumunuz, yazın ortasında ilimizi etkisi altına alan yoğun bir yağışa maruz kaldık.  Bizde olumsuzluk yok ama Ayancık ve Türkeli ilçelerimizde sel ve taşkınlar meydana geldi.

Bizde ufak çapta heyelan olsa da üstesinden gelemeyecek veya yoğun bir koordinasyon gerektirecek herhangi bir şey yaşamadık, inşallah bundan sonra da yaşamayız.

Yol çalışmalarımız sizin de desteğinizle devam ediyor. Grup yollarımızda yama ve malzeme ihtiyaçlarımız var onlara da program çerçevesinde peyderpey devam edeceğiz. Zaman zaman kamu hizmetlerinin devamı noktasında belediyemizden de araç gereç desteği alıyoruz bu konuda kendilerine teşekkür ediyoruz.

Bu hizmetlerin tamamlanması noktasında gerek muhtarlarımız, gerek ilgili kurum ve kuruluşlarımız, il genel meclis üyelerimiz ile hep birlikte özveriyle, imece usulüyle katkılarınız oluyor, bu anlamda sizlere de teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İki Eğitim Yatırımı

İlçemizde devam etmekte olan kamu yatırımları ile ilgili de kısa bir bilgi veren Dundar, şu an ilçemizde iki tane eğitim yatırımı olduğunu, bunlardan birinin İmam Hatip Lisesi Yurdu ve Kapalı Spor Salonu diğerinin ise ihalesi kısa bir süre önce tamamlanan 24 derslikli ilkokul olduğunu söyledi.

Erfelek Suyu Projesi Takibimizde

İlçemiz açısından büyük bir önem arz eden diğer bir yatırım projesinin ise Erfelek’ten ilçemize getirilmeye çalışılan Erfelek Suyu Projesinin olduğunu kaydeden Dundar, bazen elde olmayan gelişmelerin yaşanabileceğini ifade ederek yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı müteahhidin süreci tasfiye ettiğini, DSİ’nin bu sene içinde bu projeyi tekrar ihale edeceğini, çalışmaların üçte iki oranında tamamlandığını, diğer kısmında er veya geç tamamlanacağını, bu suyun buraya gelmesi için çalışmaları yakinen takip ettiklerini dile getirdi.

Muhtar Yol İstedi

Hıdırlı köyü muhtarı Hayri Akarsu, merkez mahalle ve birkaç mahalle dışındaki yerlere araçlarla çıkamadıklarını ifade ederek bugüne kadar bir kez olsun köye hizmet gelmediğini ifade etti.

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar konuyla ilgili olarak, “703 km yol ağımızın hepsi asfalt değil; 42 köy 253 mahallenin yol standardı aynı değil. Yaptığımız yol yapım programında köy ve mahallelerimizin yol bakımını yapmak için yoğun çaba sarf ediyoruz.  Tabi hepsini en güzel şekilde yapmak bizim de arzumuz ama biz çalışmalarımızı takvim ve sıralamayla imkânlar ölçüsünde yapmaya çalışıyoruz.

11 Noktada İçme Suyu Çalışması

11 noktada içme suyu çalışmamız devam ediyor. Bunların hepsini elbirliğiyle aşmaya çalışıyoruz. Bazen ufak tefek sıkıntılar yaşamış olsak da bu sorunları sizlerin, vatandaşlarımın desteğiyle hep birlikte aşıyoruz” dedi.

Elektrik Direkleri Yola Yapılıyor

Elektrik direklerin yollarda yapıldığı noktasında gelen şikâyete ise YEDAŞ temsilcisi yanıt vererek, yol kenarlarının uçurum olmasından dolayı müteahhit firmaların elektrik direklerini yolun kenarına yaptıklarını belirtti.

Piknik ve Ateş Yakarken Dikkatli Olalım

Gerze Orman İşletme Müdürü Ali Keskin ise yaz ayının gelmesi ile gurbetçilerin memleketlerine akın ettiğini, orman kenarlarında yapılan piknik ve ateşler konusunda vatandaşın daha temkinli olmasını istedi.

Dilek ve temennilerin ardından Gerze Kaymakamı Tekin Dundar yaklaşmakta olan Kurban Bayramını kutladı.

AdminAdmin