Güncel
Giriş Tarihi : 23-04-2015 12:45   Güncelleme : 23-04-2015 22:05

Dünya Çocukları Gerze'de Buluştu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri tüm yurtta olduğu gibi Gerze'de de coşkuyla kutlandı.

 Dünya Çocukları Gerze'de Buluştu

Gerze Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafında organize edilen 5. Uluslararası 23 Nisan Çocuk şenliği bu yıl da birbirinden güzel gösteriler ile kutlandı. Komşu illerin yanı sıra, Azerbaycan, Makedonya ve Gürcistan'dan da çok sayıda çocuğun katıldığı şenliklerinde, halk oyunları, müzik ve gösteriler yer alırken, Festivale çok sayıda Gerzeli de akın etti.

Saat 09.00'da Hükümet konağı önünde çelenk sunumu ile başlayan resmi tören daha sonra hava şartları nedeni ile Gerze Kapalı Spor salonunda devam etti. Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Doğan Çetin, Milli Eğitim Müdür Özgür Tokgöz, İlçe Emniyet Müdürü Şenol Yapıcı, Gerze Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doc. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan,  kurum amirler, STK ve Siyasi Parti Temsilcilerinin yanı sıra her yaştan çok sayıda Gerzelinin katıldığı programda salon hınca hınç doldu

İstiklal Marşının ardından katılımcılara selamlama konuşması yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, "23 Nisan 1920 Ulusal Egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş gününü Mustafa Kemal Atatürk bir bayram olarak kabul ederek, çocuklara gösterdiği değeri ve önemi bir kez daha göstermiştir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri Vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.


Tokgöz'ün ardından program öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunalrı, müzik ve şiir gösterileri ile coşkulu bir şekilde devam etti. Programda Gazi Mustafa Kemal ilkokulunun halk oyunları ekibi katılımcıların beğenisini toplarken, finalde son olarak sahneye çıkan Azerbaycan ve Gürcistan halk oyunları ekibi salonda bulunan Gerzeliler tarafından ilgiyle izlendi.








AdminAdmin