Güncel
Giriş Tarihi : 02-07-2019 11:31   Güncelleme : 02-07-2019 11:44

Dünya Devi Rus Firma Sinop'ta

Sinop ekonomisine büyük katma değer kazandırması beklenilen oyuncak fabrikasında üretilen oyuncakların dünya pazarına sunulması bekleniyor

Dünya Devi Rus Firma Sinop'ta

Organize sanayi bölgesinde bulunan Ör-San fabrika binasının, Ruslara ait olan dünyanın en büyük üçüncü oyuncak firması tarafından kiralandığı ve üretime başlayacağı öğrenildi.

Üretimi Sinop'ta yapılacak oyuncakların Dünya pazarına sunulması bekleniyor. Böylece kurulan oyuncak fabrikası şehre hem ekonomik ve istihdam anlamında fayda sağlarken, hem de Sinop’un Dünya üzerindeki bilinirliğini arttırmış olacak.

Eski Ör-San fabrika binasının sahibi olan iş adamı Osman Ör, konuyla alakalı, “Sektörde dünyanın ileri gelen ilk üç firmasından biri olan oyuncak firması, yaklaşık 400-500 kişiyi istihdam edeceklerini söylüyorlar. Biz de gereken yardımı yapıyoruz. Bizim amacımız insanlara iş vermek. Bu istihdam sayısının 500’leri bulmasını bekliyoruz. Fabrika binamızı kiralayan firma, üç ay sonra Sinop’ta faaliyete başlayacak” diyerek Sinop için hayırlı olması temennisinde bulundu.

AdminAdmin