Güncel
Giriş Tarihi : 01-06-2023 15:16   Güncelleme : 02-06-2023 13:32

Dünya Tütünsüz Günü'ne özel farkındalık çalışması

Dünya Tütünsüz Günü etkinlikleri çerçevesinde ilçemizde vatandaşların solunum fonksiyon testi ve karbon monoksit ölçümleri yapıldı

Dünya Tütünsüz Günü'ne özel farkındalık çalışması

İlçemizde 31 Mayıs Günü Dünya Tütünsüz Gününe dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak, tütün ürünü kullanan kişilere tütün ürününü bırakmaları yönünde bilinçlendirmek ve sağlıklı yaşam için etkinlik düzenlendi.

Toplumda sağlıklı yaşam bilincini geliştirmek, tütün kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturarak sigarayı bırakmaları yönünde teşvik etmek amacıyla tüm ülke genelinde kutlandığı ilçemizde de kutlanılan 31 Mayıs “Dünya Tütünsüz Günü” için Gerze Toplum Sağlığı Merkezi tarafından çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

31 Mayıs 2022 Küresel Dünya Tütünsüz Günü kampanyası ile tütünün ekim üretim ve dağıtımını içeren döngüsünün neden olduğu zehirli atıkların yol açtığı çevresel etkileriyle ilgili halkın bilgilendirilmesini amaçlanıyor.

Bu kapsamda Gerze Toplum Sağlığı Merkezi olarak 31 Mayıs farkındalık etkinlikleri kapsamında açılan stantlarda sigaranın zararları, ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı, ilimizde faaliyet gösteren Sigara Bırakma Poliklinikleri ile kapalı alanlarda tütün kullanımı durumunda vatandaşların ihbarda bulunabilecekleri ALO 184 Tütün İhbar Hattı hakkında vatandaşlarımıza bilgilendirmeler yapıldı.

Yine ilçemiz Zincirlikuyu Caddesindeki otogarda stant açan Gerze Toplum Sağlığı Merkezi sağlık çalışanları, Dünya Tütünsüz Günü etkinlikleri kapsamında izmaritin en az sigara kadar doğaya ve insanlara zararı olduğunu ve çevreye atılmaması gerektiğine vurgu yapmak için vatandaşlara bilgilendirmelerde bulundular.

Etkinlik alanında bulunan stantta başvuran vatandaşların solunum fonksiyon testi ve karbon monoksit ölçümleri yapılarak akciğer sağlıkları hakkında bilgi sahibi olmaları İlçemizde hizmet veren tüm kurumlara Dumansız Hava Sahası ve Sigaranın Zararlarının anlatıldığı afişler dağıtılarak konunun önemine dikkat çekildi.

AdminAdmin