Güncel
Giriş Tarihi : 16-10-2017 14:54   Güncelleme : 16-10-2017 15:08

Duyarlı Öğrencilerden Anlamlı Ziyaret

Sinop Üniversitesinin duyarlı öğrencilerinden, Şehit Ailelerine Anlamlı Ziyaret

Duyarlı Öğrencilerden Anlamlı Ziyaret
 Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri, Durağanlı şehitlerimiz Hakan Tanrıkulu ve Hüseyin Genç’in aileleri ile Durağanlı Kore Gazimiz Basri Akbey’i evinde ziyaret ettiler.

Öğrenciler, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Baştürk’ün yürüttüğü “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında, Üniversitenin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Okutmanı ve aynı zamanda Şehit ve Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Okutman Sabri Boztepe eşliğinde, 10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul Beşiktaş’ta düzenlenen menfur terör saldırısında şehit düşen, Polis Memuru Hakan Tanrıkulu’nun Durağan Merkezdeki ailesini ve kabrini ziyaret ettiler. Ziyarette Şehidimiz için dualar eden öğrenciler, mezarlıkta bulunan diğer şehitlerimizin de mezarını şanlı Türk bayrağı ile süslediler.

Öğrenciler daha sonra 1928 Durağan doğumlu Kore Gazisi Basri Akbey’i ve ailesini evinde ziyaret ettiler. Ziyarette öğrenciler ile anılarını paylaşan Gazimiz, zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı.

Öğrenciler son olarak, 26 Mayıs 1953 yılında Kore Savaşında şehit düşen, Şehit Hüseyin Genç’in, babası savaşa gittiğinde 2,5 yaşında olan kızı Zeynep Genç’i, Durağan Gökçebelen köyündeki evlerinde ziyaret ettiler.

Ziyarette Zeynep Genç’e öğrenciler tarafından yapılan Şehit Hüseyin Genç’in karakalem ile çizilmiş portesi hediye edildi. Babasının bu resmini ilk defa gören Zeynep Genç, duygu dolu anlar yaşadı.

Seda ŞengülSeda Şengül