Güncel
Giriş Tarihi : 17-01-2022 10:10   Güncelleme : 17-01-2022 10:42

Ekipler, yollar kapanınca mahsur kalan hastalar için seferber oldu

İlçemizde etkili olan kar yağışı nedeniyle 14 köy yolunda hala ulaşım sağlanamadığı belirtildi

Ekipler, yollar kapanınca mahsur kalan hastalar için seferber oldu

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Sinop genelinde 64, ilçemizde de 14 köy yolunun ulaşıma kapandığı, İl Özel İdaresi Ekiplerinin yolları açmak için çalışmalarına devam ettiği belirtildi.
İlçemizde Akgüney, Altınyayla, Başsökü, Bolalı, Boyalı, Çakallı, Hacıselli, Kızılcalı, Kahramaneli, Kuzsökü, Sarnıç,  Şeyhli, Sazak, Tepealtı, köylerinin ulaşıma kapalı olduğu, kar yağışının etkili olduğu Ayancık’ta 20, Boyabat'ta 4, Durağan'da 3, Erfelek'te 5, Dikmen' de 11, Türkeli' de 7 köy yolunun kapalı olduğu kaydedildi.

Yollar kapanınca, mahsur kalan hastalar için seferber oldular

Dün kar yağışı nedeniyle yolları kapanan Hıdırlı ve Tokuşlar köylerindeki hastalar, köylerinden alınarak hastaneye nakledildi. Kar kalınlığının 70-80 cm’ i bulması nedeniyle hastalar köylerde mahsur kaldı. Ekipler, 2 ayrı köydeki hastaların hastaneye ulaşabilmesi için yoğun çaba sarf ederek hastaların hastaneye ulaşmasını sağladılar.

60 iş makinesi, 108 personel yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, çalışmalarla ilgili olarak, “toplamda 20 Greyder, 20 Beko-Loder, 6 Kar bıçaklı kamyon, 2 Loder, 11 Hizmet aracı-Pikap, 1 Akaryakıt aracı, Toplamda 60 iş makinesi 108 personel ile çalışmalar devam etmekte olup, ihtiyaç halinde Loder, Ekskavatör ve Dozerlerde görevlendirilmektedir. Ekiplerimiz öncelikle ana yollar ve acil ihbarlar olmak üzere çalışmalarına devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin