Güncel
Giriş Tarihi : 11-06-2019 00:00   Güncelleme : 11-06-2019 14:14

Ekmeğe Zam

Artan maliyetler sebebiyle Gerze fırıncılarının uzun süredir beklediği zam geldi

Ekmeğe Zam

"Ekmeksiz doymuyorum. Pilavla bile ekmek yerim. Sulu yemeğin yanında ekmeği banarak yiyeceksin" diyenlere bir üzücü haber de Fırıncılar Odasından geldi.

Sofralarımızda bolca ve severek tükettiğimiz ekmeğe Gerze'de de da zam geldi.

Her şehirde yaşam koşullarına göre belirlenen zam oranları Sinop ve Gerze'de de %20 olarak belirlendi. Tekli 250 gr. ekmek 1.25 TL'den 1.50 TL'ye yükselirken, 500 gr. çiftli ekmek 2.50 TL'den 3 TL'ye yükselmiş oldu.

Fırıncılar, sürekli artan un, maya, tuz, yakıt maliyetlerine eklenen personel maaşları  ve sigorta prim ücretlerindeki artış sebebiyle bu durumdan şikayetini uzun süredir dile getiriyor ve zam yapılmasını bekliyordu.

Tüketici gelen zamdan memnun olmasa da, üreticiler "zam yapılmasaydı her geçen gün zarara gidiyorduk. Maliyetler her gün artıyor. Hammadenin pahalı olmasına ek elektrik,su, personel giderleri ve yakıt hepsi bir araya gelince gelirden fazla giderimiz oluyor. Tüketici açısından temel gıda maddesi olan ekmeğe zam gelmesine bir yandan üzülüyor öte yandan kendi masraflarımızı daha rahat karşılayabileceğimiz için seviniyoruz" diyerek durum hakkındaki görüşlerini bildirdiler.

AdminAdmin