Güncel
Giriş Tarihi : 26-04-2018 12:21   Güncelleme : 26-04-2018 13:38

Ekmek İsrafına Yarışmayla Dikkat Çektiler

Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce, ekmek israfına dikkati çekmek amacıyla bayat ekmekten yemek ve tatlı yapma yarışması düzenlendi

Ekmek İsrafına Yarışmayla Dikkat Çektiler

Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından "Bayat ekmekten yemek yapma yarışması" yapıldı.

Gerze Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü aşçılık kursunda eğitim gören kursiyerler, müdürlük tarafından ekmek israfına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen "Bayat Ekmekten Yemek Yapma Yarışması"nda birbirleriyle yarıştılar.

"Duyarlı ol israf azalsın, yalnız sen değil ülkemiz kazansın"
Asıl amaçlarının ekmek israfını önlemek için farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ve yılda milyonlarca liralık çöpe giden ekmeğe dikkat çekmek istediklerini söyleyen Gerze Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazım Aksu, "Duyarlı ol israf azalsın, yalnız sen değil ülkemiz kazansın" sloganından yola çıkarak böyle bir yarışma düzenlediklerini ifade etti.

"Ekmeğini koru, emeğini koru"
Ekmek israfını önlemek amacıyla başlatılan "Ekmeğini koru, emeğini koru" kampanyasıyla, israf konusunda toplumsal duyarlılık oluşturulması, israfın üretim ve tüketim aşamalarında önlenmesi, ekmeğin uygun yöntemler ile muhafazasının sağlanması, bayat veya ihtiyaç fazlası ekmeğin yine insan gıdası olarak değerlendirilmesi konularında toplumun bilinçlendirilmesi ve tam buğday ekmeği tüketiminin yaygınlaştırılması amaçlanmıştı.

Bayat ekmekten hazırlanan yemekler jüri tarafından değerlendirildi
Yarışmaya katılan 11 kursiyerin bayat ekmek kullanarak hazırladıkları tatlı ve yemekler jüri tarafından değerlendirmeye alındı. Görsellik, lezzet ve sunum kriterleri dikkate alınarak yapılan puanlama sonrasında kursiyerlerden Esra Terkan, hazırladığı tatlıyla birinci, Özgül Ak ikinci, Hülya Kökdemir üçüncü oldu.

Dereceye giren kursiyerlere ödüllerini İlçemiz Kaymakamı Murat Güven, İlçe Jandarma Komutanı J.Ast.Sb.Kd.B.Çvş Nevzat Oğuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür V. Özbay Akkaş verdi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül