Güncel
Giriş Tarihi : 25-11-2021 10:33   Güncelleme : 25-11-2021 10:49

Emekli Öğretmenler, Akşam Yemeğinde Buluştu

Emekli öğretmenlerle, akşam yemeğinde bir araya gelindi

Emekli Öğretmenler, Akşam Yemeğinde Buluştu

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy emekli öğretmenler için İskele Aile Çay Bahçesinde yemek programı düzenledi. Verilen yemeğe, Gerze Kaymakamı Tekin Dundar ve ailesi, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve ailesi, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Öz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, AK Parti ve CHP İlçe Başkanları ile belediye meclis üyeleri, emekliliğe ayrılmış öğretmenler katılım sağladı.

Zor olanın insanı insan etmek olduğunu belirten Kaymakam Tekin Dundar, “en temel eğitim, önce aile sonra öğretmenlerimiz tarafından verilendir. Bizi hayata hazırlayan, şekillendiren öğretmenlerimizdir.

Bir mimar, mühendis veya herhangi bir meslek sahibi yalnızca mesleğinin gereklerini şekillendirir fakat bugün farklı meslek gruplarını şekillendirenler siz öğretmenlersiniz. Bu anlamda başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere emekli olan öğretmenlerimize sağlık, uzun ömürler diliyorum. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimize de hayırlı olması temennilerinde bulunuyorum” diye konuştu.

Bazı insanlar vardır, hayat kurtarır; bazıları şehirler inşa eder. Kimisi sporda gururlandırır, kimisi bilimde. Kimi de sanatın evrenselliğinde ülkesinin adını dünyaya duyurur. Tüm bunların oluşması ise insanın doğru ellerde eğitilip, yetiştirilmesiyle başlar” şeklinde konuşmasına başlayan Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, “Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Eylül 1928’de Sinop’ta başlattığı eğitim seferberliği ışığında muasır medeniyetler seviyesine yükselen ülkemizde, Ata’nın ışığında nice öğretmenler ve onların yetiştirdiği genç nesiller istikbalimizin en güzel teminatı konumundadır.

Bu duygu ve düşünceler ışığında Millet Mektepleri’ nin açıldığı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmeni unvanını aldığı bugünde tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlar, Başöğretmen Atatürk olmak üzere üzerimizde emeği olan, terör saldırılarında ve vazife sırasında şehit düşen öğretmenlerimiz ile birlikte baki aleme uğurladığımız tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anar, genç meslektaşlarıma başarılarının devamını dilerken, emekliliği hak etmiş siz meslektaşlarıma sağlıklı ömürler diler, büyüklerimin ellerinden öperim” ifadelerini kullandı.  

Emekli Öğretmen Hamza Ekici, ‘öğretmenin emeklisi olmaz, rahmetlisi olur. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarım’ diyerek başladığı konuşması yaptığı yemek duası ile son buldu. Yenilen yemekten sonra program son buldu.

AdminAdmin