Güncel
Giriş Tarihi : 19-12-2017 14:36   Güncelleme : 19-12-2017 15:06

Emniyetten Öğrencilere ''Güvenli Eğitim Semineri''

Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü öğrencilere ''Güvenli Eğitim Semineri'' verdi. Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Kişisel Güvenlik ve Suçtan Korunma, Bilinçli İnternet Kullanımı, Şiddet ve Cinsel İstismar konularında öğrencilere uyarı ve bilgi paylaşımında bulundu

Emniyetten Öğrencilere ''Güvenli Eğitim Semineri''

Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencilerine, Kişisel Güvenlik ve Suçtan Korunma, Bilinçli İnternet Kullanımı, Şiddet ve Cinsel İstismar konularında seminer verildi.

İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, tarafından öğrencilere verilen ''Güvenli Eğitim Seminerinde'' ilk olarak suçun tanımı yapıldı. Ulaş, suçun önlenmesi ve suçtan korunmak için öğrencilerin uyabileceği basit tedbirleri başlıklar halinde tek tek anlattı. Okula gidiş gelişlerde dikkat edilecek hususlar, önemli telefon numaraları, servis araçlarında uyulması gereken kurallar, evde tek başına kalındığında yapılması gerekenler ve internet güvenliği gibi bir çok konuda öğrenciler bilgilendirildi.

Özellikle okula yaya olarak giden öğrencilere önemli uyarılarda bulunan Ulaş, tenha yollar, parklar, terk edilmiş binalar, inşaatlar ve binaların kalorifer daireleri gibi yerlere girilmemesi gerektiğini anlattı. Yabancı şahısların araçlarına kesinlikle binilmemesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Ulaş, öğrencilerin üzerlerinde fazla miktarda para ve değerli eşya bulundurmamaları konusunda da uyarıda bulundu.

Okul dışında açıkta satılan ve şüphe uyandıran yiyecek içeceklerin tüketilmemesi konusunda da uyarılarda bulunan Ulaş, öğrencilere;''Size teklif edilen sigara, alkol ve diğer bağımlılık yapan zararlı maddeleri kabul etmeyin. Kötü alışkanlıkları olan arkadaş ortamından uzak durun'' diyerek uyarılarını sürdürdü.

İnternet ve bilgisayar bağımlılığına da değinen Ulaş, yabancı kişilerin internetten yaptıkları arkadaşlık isteklerinin kabul edilmemesi gerektiğini söyleyerek;''Bir sitede yer alan oyunlara, aktivitelere, yarışmalara katılmadan önce mutlaka aile ve öğretmenlere danışılması gerekir'' şeklinde konuştu.

Seminer, öğrencilere gösterimi yapılan eğitici videoların ardından sona erdi.

Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, seminerlerin periyodik olarak ilçe okullarında devam edeceğini de ayrıca belirtti.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül