Güncel
Giriş Tarihi : 03-12-2019 15:36   Güncelleme : 03-12-2019 15:53

Engel Olmayalım

Hayatı paylaşmak için engel yok

Engel Olmayalım

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 47/3 sayılı kararı ile 1992 yılında Uluslar Arası Engelliler Günü ilan edildi. Bu kapsamda ilçemizde de engelli vatandaşlarımız kurum ziyaretlerinde bulundu.

Toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi ve engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalık arttırmayı amaçlamak için belirlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, Özel Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezindeki kurum yetkilileri ve engelli vatandaşlarımız kurum kurumlar arası ziyaretler gerçekleştirdi.

İlk olarak sabah 10:30’da Kaymakamlık ziyaretinde bulundular. Ardından Belediye Başkanı Cevat Şensoy, AKP İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir, AKP Genel Meclis Üyeleri rehabilitasyon merkezine ziyarette bulundular.

Toplumda hak ve özgürlükleri olan, her bireyin eşit olduğunu duyurmak amacıyla düzenlenen bu özel günde yapılan görüşmeler sırasında engelli vatandaşlarımızın öncelikleri, yaşamlarını daha kolay hale getirmek için yapılabilecek düzenlemeler, sevgi saygı ve hoşgörü üzerinde konuşmalar gerçekleştirildi.

Öğleden sonraki program İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü olarak ziyaretlerle gerçekleşti.

AdminAdmin