Güncel
Giriş Tarihi : 06-07-2016 16:03   Güncelleme : 07-07-2016 13:19

Engin Altay Kendi Adını Taşıyan Parkın Açılışını Yaptı

Bir dönem CHP Sinop Milletvekilliği yapan şu an CHP İstanbul Milletvekili olan Engin Altay'ın adının verildiği parkın açılışı yapıldı.

Engin Altay Kendi Adını Taşıyan Parkın Açılışını Yaptı
 İlçemiz Say Mevkii'nde yapımı tamamlanan ve 15 Haziran'da gerçekleştirilen Belediye Meclisi Toplantısında CHP Eski Sinop Milletvekili Engin Altay'ın adının verildiği parkın açılışı yapıldı.

Engin Altay kendi adını taşıyan parkın açılış kurdelesini bizzat kendisi kesti.

Açılışa CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay'ın yanı sıra CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, CHP Gerze İlçe Başkanı E.İlknur Kara, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını, ilk olarak Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek yaptı. Açılışa katılan misafirlerin Ramazan Bayramını kutlayan Şimşek, ''Osman Başkan bizden önce davrandı. Bizde seneye böyle bir proje düşünüyoruz. Grup Başkan vekilimizin Sinop için yaptıklarını hiçbir vatandaşlarımızın unutmayacağını düşünüyorum diyerek emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Ardından Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu'da kısa bir konuşma yaparak ''Bizde seneye Dikmen'de Engin Altay'ın ismini bir parkımıza vermeyi düşünüyoruz. Grup Başkanvekilimizin bizlere verdiği destek ve yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum'' diyerek Misafirlerin Ramazan Bayramı'nı kutlamasının ardından konuşmasını sonlandırdı.

Daha sonra Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Belovacıklı konuşmasında; Niye parkın isminin Engin Altay olduğunu açıklayarak ''Ben yedi yıldır Gerze Belediye Başkanıyım, Engin Altay yedi yıldır bir kardeş gibi, arkadaş gibi desteklerini bizlerden esirgemedi. Bir derdimiz olduğu zaman aradık bizleri geri çevirmedi. Yaptığımız hizmetlerde Devletten alacağımız yatırımların alınmasında Bir Gerzeli'den fazla emek harcadı. Onun için bizde ahde vefa dedik grup başkan vekilimizin ismini verdik'' dedi.

Başkan Belovacıklı'nın ardından CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz bir konuşma yaparak ''Derler ki Siyasette vefa yoktur, Siyaset nankördür. Osman Başkanım bugün siyasette vefanın olduğunu, nankör bir şey olmadığını herkese anlattı. Bende huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Grup Başkan Vekilimiz her ne kadar İstanbul Milletvekili olsa da biz Ankara'da Sinop için beraber çalışıyoruz. Sinop için ne yapılacaksa beraber omuz atıyoruz. Engin Altay parkımız Gerze'mize Sinop'umuza hayırlı uğurlu olsun'' diyerek sözlerini noktaladı.

Son olarak CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay duygu ve düşüncelerini aktarmak için söz aldı. Altay Konuşmasında ''Gerze Belediye Meclisi ve Osman Bey, bir siyasetçi için alınabilecek en önemli ödüllerden birini bugün Belediye meclisinin takdiri ve Belediye çalışanlarının emekleriyle bize tevdi ediyorlar. Bu birlikteliğimizin Bayram gününe denk gelmesi ayrıca değerli ve önemlidir. Bu bayram da da bir kaza vesilesiyle de olsa Giresun'da düşen helikopter milletimizin ciğerini dağladı. Hemen öncesinde Atatürk Havalimanı'ndaki patlama artık milletçe her şeyi bir kenara bıraktık huzur arıyoruz. Barış ortamı arıyoruz, huzur arıyoruz. Böyle güzel yerlerde dinlenmek, insanca tatilimizi geçirmek istiyoruz. Bunun  yolu bellidir. Üç şeyden sakınmamız gerekiyor, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmaktan sakınacağız, ırk aidiyeti etnik aidiyet üzerinden siyaset yapmaktan ve  inanç ekseni üzerinden siyaset yapmaktan sakınacağız. Bu üç şey üzerinden yapılacak siyaset bu millete yapılabilecek en büyük ihanettir. Bu bakımdan siyasetin asli işi milletin can ve mal güvenliğini, namus güvenliğini tesis etmektir. Siyasetin asli işi milletin huzurunun, refahının ve mutluluğunun tesisidir. Hepimize düşen bu bayram gününde siyasi polemik yapmak için söylemiyorum Türkiye kan ağlıyor. Allah'tan Bu güzel bayram gününde bu güzel millete bir daha kan ve göz yaşı göstermemesini niyaz ediyorum. Bu duygularla bayramınızı kutluyorum. Olabildiğince Gerze'ye ve Gerzeli'lere yakışır daha büyük nice hizmetleri hepimizin birlikteliğiyle yapılması büyük temennim ve arzumdur. İsmimin verilmesinde desteği ve katkısı olan, emeği geçen işçi kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum'' diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Seda ŞengülSeda Şengül