Güncel
Giriş Tarihi : 31-07-2020 18:58   Güncelleme : 01-08-2020 13:03

Erfelek Halkının Takdirini Topladı

Erfelek Kaymakam V. Gerzeli Baha Büyükkaymakçı Görev Yaptığı Erfelek'te Mütevazılığı ve Samimiyetiyle Halkın Takdirini Topladı

Erfelek Halkının Takdirini Topladı

Erfelek Kaymakam V. Baha Büyükkaymakçı Kurban Bayramı öncesinde ilçedeki trafik uygulamasına katıldı

Kaymakam V. Büyükkaymakçı ve İlçe Jandarma komutanı J. Asb. Bçvş. M. Hakan Aşar ile birlikte Erfelek İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerince Kurban Bayramı öncesinde trafik kontrol uygulamasında denetimde bulunarak ekiplerden uygulamalar hakkında bilgi aldı.

Trafik ekipleri tarafından yol güzergâhında durdurulan araçlarda bulunan çocukların ve vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutlayarak yöresel ürünümüz olan kestane çikolatası ikram etti.

Sürücüleri trafikte uyulması gereken kurallar konusunda hatırlatmalarda bulunup maske dağıttı.

Kurban Bayramı arifesinde Erfelek belediyesi halk pazarında Başkan Mehmet Uzun ile birlikte incelemelerde bulundu.

BÜYÜKKAYMAKÇI,  (Covid-19) Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek ve toplum sağlığına olumsuz etkilerini minimum seviyeye düşürmek amacıyla pazar alanlarında uygulanan tedbirleri yerinde görmek üzere Kurban Bayramı Arife günü Halk Pazarında incelemelerde bulundu.

            Belediye Başkanı Mehmet Uzun ile birlikte (Covid-19) Koronavirüs tedbirleri kapsamında Halk pazarını gezerek incelemelerde bulunan Kaymakamımız Sayın Baha Büyükkaymakçı, pazar yerinde görevli zabıta ekiplerince alınan tedbirlerin uygulanması hususunda gerekli talimatları vererek, pazar esnafı ve vatandaşlardan uygulanan kurallara uymalarını ve Kurban Bayramlarını kutladı.

Kaymakam V. Baha Büyükkaymakçı Bayram Kutlamaları Kapsamında Belediye Başkanı, İlçe Jandarma Bölük Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü ve İlçe Müftüsü ile birlikte öncelikle Diyarbakır İli Dicle ilçesi Haleysi Bölgesinde şehit olan Er Rafet Çetin'in kabri başında dualarla yad edildi. Akabinde yine teröristlerce hain pusuda yaralanan Piyade Çavuş Eren Ergüner'in ailesine ziyarette bulunulduğu öğrenildi.
Şehit ve Gazi ailelerine yapılan ziyaretin ardından İlçe Jandarma Bölük Komutanlığını ve İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek çalışan kolluk kuvvetleriyle bayramlaştı.                                                                                                                                 

          

ERFELEK KAYMAKAMI SAYIN BAHA BÜYÜKKAYMAKÇI’NIN KURBAN BAYRAMI MESAJI

         Kurban Bayramı, cömertliğin, rahmetin ve bereketin bol olduğu, milletin birbirine her zamankinden daha fazla kenetlendiği ve gönül birliği oluşturduğu dini bayramlarımızdandır. Bayram, herkesin birbirini sevgi ve samimiyetle bir kez daha kucaklaması için bir fırsat görülmeli ve iyi değerlendirilmelidir.

İnsanları kaynaştıran, birlik ve beraberlik ruhunu geliştiren, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma hislerinin yoğun olarak yaşandığı bir Kurban Bayramına daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar, milli ve manevi duyguların, yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyeye çıktığı özel ve anlamlı günlerdir. Değerli Hemşerilerimizin bayram günlerini güven ve huzur içerisinde geçirebilmeleri amacıyla ilçemizdeki ilgili kurum ve kuruluşlarca gerekli tedbirler alınmıştır.

Salgının bulaşma riskinin çok yüksek olduğu ve Kurban Bayramı hareketliliğinin de yaşanacağı bu dönemde maske ve mesafe kuralına uymaya bugüne kadar olduğundan daha fazla ihtiyacımız var.

Bu kapsamda, Bayram sabahı tüm camilerimizde Bayram Namazı kılınabilecek olup Değerli Hemşerilerimizden, tüm toplumun iyiliği için yine maskelerini takarak ve seccadelerini alarak namaza gelmelerini, her ortamda sosyal mesafe kuralına uymalarını, toplu bayramlaşma yapmamalarını, kesinlikle tokalaşmadan bayramlaşmalarını, bayram ziyaretlerini kısa ve sınırlı tutmalarını, bayramlaşmaları mümkün olduğunca telefonla yapılmalarını; özellikle salgının en yoğun etkilediği 65 yaş üstündekiler ile kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın maske ve mesafe konusunda daha tedbirli ve dikkatli olmalarını; kurban kesiminde ve et dağıtımında da hijyene normalden daha fazla dikkat etmelerini; bayram yoğunluğunda trafik kurallarına da azami seviyede uymalarını bekliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramı'nın ülkemize, milletimize ve ilçemize, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, siz sevgili Erfelek’li hemşerilerimin ve mesai arkadaşlarımın Kurban Bayramını kutluyor, aileleriniz ile birlikte nice sağlıklı, mutlu, huzurlu bayramlara erişmenizi Yüce Allah’tan niyaz ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

                                                                                                                        

hakan akbaşhakan akbaş