Güncel
Giriş Tarihi : 30-11-2018 11:43   Güncelleme : 30-11-2018 16:21

Evinin Önüne Park Edenlere Ceza Mı Kesilecek ?

Gece bekçileri ceza kesebilir mi?

Evinin Önüne Park Edenlere Ceza Mı Kesilecek ?

Sosyal medyada park cezalarıyla ilgili bir söylenti hızla yayıldı. İddiaya göre, 01.12.2018 tarihi itibariyle mahalle aralarında ve caddelerde kaldırımlara araç park etme cezası 350 TL olarak belirlendi. Gece bekçilerine de ceza kesme yetkisi verildiği iddiası tepkilere neden oldu.

Söz konusu iddiayı "Nefese de ceza gelecek mi!" başlığıyla köşesine taşıyan Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "Pes artık. İyi de bu vatandaş nereye park edecek, arabasını nereye koyacak biri anlatsın" dedi.

Altaylı'nın bu yazısıyla gündem olan konuya İçişleri Bakanlığı tarafından akşam saatlerinde yanıt geldi. DHA'nın haberine göre, İçişleri Bakanlığı tarafından, cadde ve sokaklarda görev yapan gece bekçilerinin "trafik para cezası uyguladıkları, kaldırıma park eden araçlara 350 TL park cezası uygulandığı" iddialarına ilişkin yapılan açıklamada, "Polis ve Jandarma personeline 'Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı' tanzim etme görevi verilmiştir. Polis ve Jandarma personelinin dışında Çarşı ve Mahalle Bekçileri dahil herhangi bir birim veya kişi yetkilendirilmemiştir" denildi.

İçişleri Bakanlığı, trafik kurallarının ihlaline ilişkin, polis ve jandarma personelinin dışında herhangi bir birim veya kişinin ceza kesme yetkisinin olmadığını bildirdi.

AdminAdmin