Güncel
Giriş Tarihi : 09-04-2022 13:55   Güncelleme : 11-04-2022 10:33

Fatma Yüksek Anaokulu İnşaatı Başlıyor

Gerzeli hayırsever İş İnsanı Hüseyin Yüksek, annesi Fatma Yüksek’ in ismini vereceği anaokulu inşaatının çok yakında başlayacağını belirtti

Fatma Yüksek Anaokulu İnşaatı Başlıyor

İlçemizde hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle adından sıkça bahsettiren Gerzeli İş İnsanı Hüseyin Yüksek, Hamidiye Mahallesi Karagülle Arif Efendi Sokak’ ta 2 bin m² alanda 300 öğrenci kapasiteli 5 derslikli anaokulu projesini hayata geçireceğini açıkladı.

Yüksek, velilerin özel anaokullarında öğrenci başına çok ciddi rakamlar ödediklerini belirterek yaptıkları anaokulunu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışlayacaklarını söyledi.

Yüksek, Gerze Kaymakamı Tekin Dundar’ a teşekkür ederek başladığı konuşmasında anaokulunun ilçemize ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.

Yüksek, “ilçemize kısa bir süre önce atanan Kaymakam Tekin Dundar’ la görüşmemizde böyle bir anaokulu yapma düşüncemiz olduğunu ifade ettik. Kaymakamımız projeyi memnuniyetle karşıladı, bu anlamda da yapılması yönünde bize desteklerini ifade etti.

Bizde önümüzdeki bürokrasi yönünde aşılması gereken işlemlerle ilgili çalışmaları başlattık, mimarımıza ve mühendisimize talimatımızı verdik. Böylece sürece başlamış olduk. Kaymakamımız plan, proje ve Bakanlıktaki işlerimizin hızlı bir şekilde çözülmesini sağladı.

Valilik makamında da protokolü yapmak suretiyle de anaokulumuzun Gerze Belediyesinin de destekleriyle hafriyatına başladık. Nasip olursa 300’ e yakın öğrencimiz, burada eğitim görecek.

2 bin m² alanın içerisinde 5 derslikli,  peyzaj çalışmalarının çok güzel, bahçesinin büyük olacağı bir anaokulu yapıyoruz. 500 metre temel oturumumuz var, yemekhanesi ve diğer donatılarıyla beraber güzel bir anaokulu inşa edip, kısa bir süre içerisinde de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağışlayacağız” diye konuştu.

Biz dualara talibiz, inşallah bu anaokulumuz bitecek

Taşeronluğunu Horoz İnşaatın üstlendiği anaokuluna annesi Fatma Yüksek’ in ismini vereceğini belirten Yüksek, “özellikle rahmetli annemin eğitim camiasında anılması benim için onur, bir şeref meselesi.

Özel anaokullarımızda velilerimiz öğrenci başına bin ila bin 500 TL arasında ödeme yapıyor. Asgari ücretli bir aileyi düşündüğümüzde çocuklarını anaokuluna gönderdikleri zaman kendilerine kalacakları meblağının geçimle ilgili ciddi problemlere yol açacağı düşüncesiyle böyle bir projeye başladık,  inşallah hayırlı uğurlu olur.

Bir diyaliz merkezi yaptık, hastalarımızın kabulüne başladık, onur duyuyoruz, mutlu oluyoruz. Burada da yarın geleceğimizin teminatı çocuklarımız eğitim görmeye başlayacaklar.

Bunu Gerze’ nin bir evladı olarak söylemeliyim ki Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, ilçemiz için büyük bir şans. Atılgan, girişken, devletini çok seven bir adam.

Beş Yıldır Projenin Önüne Taşlar Konuldu

Ben bu anaokulunu 5 yıldır yapmak istedim ama yapamadım... Kaymakam Tekin Dundar İlçemize atandı, bizde hemen projemizi kaymakamımıza arz ettik, 48 saat içerisinde kendimi Valilikte protokol imzalarken buldum.

Ben maddi boyutunu karşılıyorum ama en önemli olay bürokrasi ayağı. Bunu da sağ olsun Tekin Dundar, takip etti.

Önümüzdeki hafta okulumuzun inşaat faaliyetleri devam edecek, kısa bir zaman içerisinde de bitirip yeni dönemde eğitim öğretime açacağız, 2 ay içerisinde her şeyiyle okulumuzu teslim edeceğiz” dedi.  

İlçemizin ihtiyaç duyduğu projelere her anlamda destek olacağım

Sosyal sorumluluk projelerinin devam edeceğini söyleyen Yüksek, engelliler evi yapmak istediğini belirtti.

Yüksek, “engelli vatandaşlarımızın günlük aktivitelerini yapabilecekleri, kitap okuyabilecekleri, çay kahve içebilecekleri bir engelliler evi akabinde de sokak hayvanları için bir hayvan hastanesi yapma düşüncem var.

Belediye Başkanımızdan bana bin m² bir alan vermesini, bunun 500 m²’ sine engelliler evi, diğer kalan 500 m²’ sine de sokakta kalan kedi ve köpekler için bir hastane yapmak istediğimi daha sonra da bu projeleri Gerze Belediyesine bağışlayacağım dedim.

Sürece bakıyoruz, Gerze Belediyesi yer araştırması yapıyor, kısa bir zaman sonra onlardan da olumlu bir dönüt gelecektir diye düşünüyorum. İnşallah bu anaokulundan sonra bir engelliler evi ile sokak kedi ve köpekleri için bir hastane projem var” diye konuştu.

Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan' da yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek 300 öğrencinin eğitim göreceği 5 derslikli anaokulunun hem ilçemize hem de eğitim camiası için hayırlı olması temennilerinde bulundu. 

AdminAdmin