Güncel
Giriş Tarihi : 23-01-2018 11:06   Güncelleme : 23-01-2018 11:22

Gaffar Okkan ve Uğur Mumcu'yu Andı

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, silahlı saldırıda şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve bombalı saldırı sonucu katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu ölüm yıldönümünde saygı ve özlemle andıklarını söyledi

Gaffar Okkan ve Uğur Mumcu'yu Andı

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, silahlı saldırıda şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve bombalı saldırı sonucu katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu ölüm yıldönümünde saygı ve özlemle andıklarını söyledi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü iken 24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Gaffar Okkan’nın terörle mücadelede çok önemli bir isim olduğunu söyledi. Karadeniz, “Halk adamı, hakkın ve adaletin savunucusu vatansever Şehit Emniyet Müdürümüz Gaffar Okkan’ı saygıyla ve minnetle anıyorum” dedi.

CHP’li Karadeniz, Gaffar Okkan’nın terörle mücadelede çok önemli bir isim olduğunu vurgulayarak, Gaffar Okkan’ın insanların polise bakış açısını değiştirdiğini ifade etti. Karadeniz, Gaffar Okkan’ı şehit edilişinin 17’inci yılında andığı mesajında şunları dile getirdi:

“Gaffar Okkan, Diyarbakır Emniyet Müdürü iken 24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır’da haince kurulan pusuda, silahlı saldırıda şehit edildi. Gaffar Okkan, görev yaptığı her yerde halkının gönlünü fethetmiş bir polisti. Halkın arasına karışan, halkın nabzını tutan, halkı anlayan ve onlarla bütünleşen bir Emniyet Amiri olarak sevilen, polise bakış açısını değiştiren Gaffar Okan, halkla arasına bürokratik bir mesafe koymak yerine insanları kazanmayı tercih etti.

Terörle mücadelede kararlı, devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliği için cansiperane çalışan, halkla bütünleşerek önemli hizmetlerde bulunan, halk adamı, hakkın ve adaletin savunucusu bir vatansever olan Şehit Emniyet Müdürümüz Gaffar Okkan’ı saygıyla ve minnetle anıyorum.”

Korkusuz kalem, halkın öncü yüreği, Sakıncalı Piyade Uğur Mumcu’yu saygı ve özlemle anıyorum

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu bombalı saldırı sonucu katledilmesinin 25’inci yıldönümünde saygı ve özlemle andıklarını söyledi. Karadeniz, “Aydınlık Türkiye’nin sembolü Mumcu’nun katillerini ve bu katliamın ardındaki karanlık güçleri sadece lanetlemiyoruz. Bizi karanlığa boğmaya kalkanlara inat, kararlı mücadelemizle Türkiye’yi daha aydınlık yarınlara taşıyacağımızı haykırıyoruz!” dedi.

Türk basınının özgür kalemi Uğur Mumcu’nun 24 Ocak’ta evinin önünde bombalı saldırı sonucu katledilmesinin üzerinden 25 yıl geçti. Mumcu bugün yurdun dört bir yanında anılıyor. “Araştırmacı gazetecilik denince akla ilk gelen isim Uğur Mumcu’ydu” diyen CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz yazılı olarak yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Uğur Mumcu sadece bir gazeteci, bir yazar değildi. Çağdaş bir hukukçuydu. Atatürkçülüğün, demokratik ve laik düşüncenin savunucusuydu. Bağımsızlık, özgürlük ve dürüstlük abidesiydi. Yozlaşma ve yolsuzlukların üzerine giden, kirli ilişkileri halkına anlatan bir halk adamıydı. Bir kişiye yapılan haksızlığın tüm topluma yapıldığına inan devrimci bir yazardı. Türkiye’nin özgürlük ve demokrasi mücadelesine darbe vurmak isteyen karanlık güçlerin kurbanı oldu. Uğur Mumcu’nun katledilmesi bu büyük komplonun önemli bir parçasıdır. Emperyalistlerin planlarının, aktörlerinin, işbirlikçilerinin tek tek ipliklerini pazara çıkaran Uğur Mumcu bir yandan da siyaset-tarikat-ticaret üçgeniyle mücadele ediyordu. Uğur Mumcu, "Ben Atatürkçüyüm.... Ben, cumhuriyetçiyim... Ben lâikim... Ben antiemperyalistim... Ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım... Ben insan hakları savunucuyum... Ben, terörün karşısındayım... Ben, yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım'' diye haykırdı Dünya’ya! O’nu vurdular. O’nu acımasızca parçaladılar. O korkmadı! “Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır” dedi ve inandığı onurlu mücadelesinin ruhu ile bize önderlik etti. Uğur Mumcu’yu andığımız bugün, bizler, O’nun katillerini ve bu katliamın ardındaki karanlık güçleri sadece lanetlemiyoruz. Bizi karanlığa boğmaya kalkanlara inat, kararlı mücadelemizle Türkiye’yi daha aydınlık yarınlara taşıyacağımızı haykırıyoruz! Tam bağımsız Türkiye savunucularının sembolü, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinin tam ve gerçek bir savunucusu, korkusuz kalem, halkın öncü yüreği, Sakıncalı Piyade Uğur Mumcu’yu bir kez daha büyük bir saygı ve özlemle anıyorum.”

Seda ŞengülSeda Şengül