Güncel
Giriş Tarihi : 30-05-2018 18:37   Güncelleme : 01-06-2018 17:13

Gazeteciler Cemiyetinden Vali Şakalar’a ziyaret

Vali Köksal Şakalar: “Şeffaf bir yönetim anlayışıyla ilimize hizmet etmeye dikkat edeceğiz”

Gazeteciler Cemiyetinden Vali Şakalar’a ziyaret

15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ve yönetim kurulu üyeleri son yayınlanan valiler kararnamesi ile Sinop’a atanan yeni Vali Köksal Şakalar’a “Hayırlı Olsun” ziyareti gerçekleştirdi.

Türkiye’nin çoğu ilini görme fırsatı olduğunu belirten Vali Köksal Şakalar, Valilikte ilk görev yeri olan Sinop’ta olmaktan son derece mutluluk duyduğunu belirtti. Önceki yıllarda Samsun ilinde görev yaptığını ifade eden Vali Şakalar, o dönemde gezmek amaçlı geldiği Sinop’a bir gün Vali olarak geleceğini hiç tahmin etmediğini söyledi.

Şakalar; “Sinop Güzel bir il, huzurlu bir il. Tabi daha yeni geldik o sebeple daha göremediğimiz nice güzellikleri olduğuna eminim. Bu anlamda Valilik görevine Sinop’tan başlamaktan memnunum. Biz açık olmayı, doğruları söylemeyi, şeffaf bir yönetim anlayışı göstermeye dikkat edeceğiz. Siz değerli basın mensuplarımızla da birlikte Sinop’a hizmet edeceğiz. Hepimize Allah kolaylık versin. Sinop bizim için bir ilk olacak. İnsanların hayatlarındaki ilkleri unutma imkanı yok. Sinop’ta bizim için Valilik hayatımıza ilk başladığımız il olması hasebiyle unutulmayacak iller arasında yer alacaktır” dedi.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ayrıca, Sinop'ta ki yerel basının sorunlarından olan, bazı ihalelerin pazarlık usulü yapılarak kamunun ve yerel basının zarara uğratılması ile medya mensuplarının özellikle asayiş olaylarında haber almalarındaki aksaklıkların giderilmesi konusunda Vali Köksal Şakalar’dan destek istedi.

Basının sorunları konusunda notlar alan Vali Köksal Şakalar, basının önemli bir köprü vazifesi gördüğünü belirterek, yasalar ölçüsünde ellerinden gelen kolaylığı tanıyacaklarını söyledi.

Gazetecilerin kendilerini tanıtması ve sohbet ortamında devam eden ziyaret, toplu fotoğraf çektirilmesi ardından sona erdi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül