Güncel
Giriş Tarihi : 10-11-2015 10:24   Güncelleme : 10-11-2015 10:45

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anıldı

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 77. ölüm yıl dönümü nedeniyle Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Belediye Kültür Merkezinde bir anma töreni düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anıldı

 Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören saatler 09:05'i göstermesiyle siren sesi eşliğinde 2 dakikalık Saygı Duruşuyla devam etti. Daha sonra okunan İstiklal Marşı'nın ardından anma töreni 09:30'da Belediye Kültür Merkezinde devam etmek üzere sona erdi. Kültür Merkezinde ki törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Zeki Sağır yaptı. Konuşmasında Gazi Mustafa Kemal'in Türk toplumuna büyük ufuklar açarak, yüksek hedefler gösterdiğini belirten Sağır, Atatürk'ün en büyük idealinin, Türkiye'yi müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak olduğunu kaydetti.


Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Atatürk'ün yaşamından kesitlerin anlatıldığı Sinevizyon gösterimi salonda bulunanlara duygu dolu anlar yaşatırken, program Atatürk haftası Münasebetiyle yapılan yarışmalarda 1. olan eserlerin okunması ve ''Yaşayacaksın Atatürk'' adlı gösteriminin sahnelenmesi ile sona erdi.

  

 

AdminAdmin