Güncel
Giriş Tarihi : 05-03-2023 13:07   Güncelleme : 09-03-2023 12:19

GEAK, GERZE’ DE GÖNÜL ELÇİLERİNİ ARIYOR

Gönül Elçileri Arama Kurtarma ve Uluslararası İnsani Yardım Derneği Gerze İlçe Başkanı Turgut Küçüközdemir Gerze’deki gönüllüleri derneğe üye olmaya davet etti

GEAK, GERZE’ DE GÖNÜL ELÇİLERİNİ ARIYOR

Kurulduğu günden bu yana pek çok sosyal faaliyete imza atan GEAK, doğal afetlerde anında olay yerine gidiyor ve AFAD’ la koordineli bir şekilde arama, kurtarma, müdahale gibi görevlerde bulunuyor.

GERZELİLERE ÇAĞRI

Gönül Elçileri Arama Kurtarma ve Uluslararası İnsani Yardım Derneğinin Gerze’de de yeni bir oluşum içerisinde olduğu öğrenildi. Gerze’ den de gönüllülerini aradıklarını ifade eden derneğin Gerze Temsilcisi Turgut Küçüközdemir, derneğin Gerze’ de de kurulmuş olduğunu, Gerze’ de yaşayan gönüllüleri derneğe katılmaya davet ettiğini söyledi.

Küçüközdemir yaptığı açıklamada, Sayın Gerze halkı, uzun süredir GEAK Sinop İl teşkilatında bulunan üyeliğimin ardından, geçtiğimiz günlerde yaşanan depremler sonucunda da teşkilat amirlerim tarafından GEAK GERZE şubesinin kurulması uygun görülerek gerek yönetim kurulu gerekse teşkilat kurmam için ilçe teşkilat başkanı olarak atamam yapıldı. Gerze de daha önce böyle bir oluşum olmaması gözümüzü korkutmadı biliyorum ki Gerze halkı hep yanımız da olarak desteklerini bizlerden esirgemeyecektir. Teşkilatımızın hiçbir siyasi, ekonomik kaygısı yoktur. Bünyemizde bulunan üyelerimizin özel hayatındaki siyasi etnik ve kültürel düşünceleri bizim için önemli değildir. Burada insanüstü bir çaba göstererek görevimizi yerine getirmeye çalışacağız. Geçtiğimiz günler de yaşadığımız afet de kaybettiğimiz canları unutmayacağız. Ölenlere Allah’ tan rahmet, yaralılara şifa dilerim.  

Afet sadece deprem mi? Ateş sadece düştüğü yeri mi yakar? Peki, biz afetlere ne kadar hazırız? Gördük ne yazık ki yeteri kadar hazır değiliz. Bugün bir depremde bir aileyi daha sevdiklerine kavuşturduğunuzu bir çocuğa bir babaya hayata tutunabilecek umudun siz olduğunuzu hayal edin veya etmeyin gerçekleştirin.

Kapımız herkese açık. Derneğe üye olmak isteyen gönüllülerimiz Orenda Çiçek Evine şahsen müracaat edebilir, 0534 673 08 38 numaralı telefonla veya geak_sinop_gerze instagram hesabıyla iletişime geçebilir. Bu göreve beni uygun gördükleri için sayın il temsilcimize, sayın il başkanım ve ekibine ve tüm Gerze GEAK teşkilatına teşekkür ediyorum ” diye konuştu.

●GEAK NEDİR?

GEAK her sivil toplum örgütünün bağlı olduğu gibi içişleri bakanlığına bağlı olarak, gerek AFAD gerekse kendi bünyesinde eğitim vererek profesyonel arama kurtarma ekipleri oluşturmayı amaçlayan sivil toplum örgütüdür.

●GAEK SADECE ARAMA KURTARMA İÇİN SAHADA MI GÖREV YAPAR?

Hayır. GEAK Arama kurtarma birimi ve İNSANİ yardım birimi olarak ikiye ayrılır istediğiniz bölümde görev alabilirsiniz.

a.Arama kurtarma; sahada profesyonel ekip olarak gerek enkaz da gerekse sahada arama kurtarma faaliyetini yerine getirmek.

b.İnsani yardım; ayni ve nakdi bağışları toplayıp bölgeye ulaştırma görevini üstlenir.

●GEAK HERGANGİ BİR SİYASİ PARTİYE YAKIN MIDIR?

Hayır,  GEAK kendi başına bir oluşumdur ve herhangi bir siyasi partiye yakınlığı yoktur ve üyesi bulunduğunuz sürece oluşum içinde siyasi konular tartışılmaz herkes hürdür ve oluşum dışında herkesin kendi görüşüne saygı duymaktadır.

●GEAK BÜNYESİNDE BULUNDUĞUMUZ SÜRECE EĞİTİMLERE KATILMAK MECBURİ VE ÜCRETLİ Mİ?

Arama kurtarma ekibi bünyesinde bulunuyorsa evet eğitimleri almak zorundayız ama AFAD ve GEAK bünyesinde aldığımız eğitimler tamamen ücretsizdir.

AdminAdmin