Güncel
Giriş Tarihi : 14-04-2016 16:29   Güncelleme : 14-04-2016 16:39

''Gelin Birlik Olalım''

Kutlu Doğum Haftası nedeni ile Gerze Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde İlçe Müftülüğü tarafından "Hz. Peygamber, Tevhit ve Vahdet" konulu bir konferans programı düzenlendi

''Gelin Birlik Olalım''
 Bu yıl "Gelin Bir Olalım" başlığı altında düzenlenen kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz'ün konuşmacı olarak katıldığı programa; İlçe Müftüsü Ali Işık, Gerze MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Mustafa Öztoprak, Öğrt.Gör. Mehmet Keskin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Ataman, Zafer Akkuş, Dikmen Müftüsü Sami Sipahioğlu,İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Enver Öz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran Tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Gerze İlçe Müftüsü Ali Işık Yaptı. Işık konuşmasında, bu yıl "Gelin Bir Olalım" çağrısı etrafında kutlu doğumunu idrak edeceğimiz sevgili peygamberimiz HZ. Muhammed (SAV)'in getirdiği tevhid dininin ve rahmet yüklü evrensel mesajların, başta ülkemiz olmak üzere bütün Müslümanların vahdetine, dirliğine, birliğine ve huzuruna vesile olmasını, insanlığın merhamet dini İslam'ı rahmet ve adaletinden nasipsiz kalmamasını yüce rabbimden niyaz ediyor kutlu doğum programında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum diyerek sözlerini noktaladı.

Müftü Işık'ın ardından bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Doç Dr. İsmail Karagöz ise, katılımcılara, Hz. Muhammet (SAV) VE Tevhit ile Vahdet'in önemi hakkında bilgiler verdi.

Tevhit, Allah'ın birliği demektir. Vahdet'te, Ümmmet-i Muhammed'in birliği demektir. Bu senenin Kutlu Doğum konusu olan Tevhit ve Vahdet deyince bizleri yaratan Yüce Rabbimizin tekliğini, birliğini ve son Peygamber HZ. Muhammed (SAV) Ümmetinin birliğini ve beraberliğini kast etmiş oluyoruz.

Konuşmasında İslam ümmetinin birlik ve beraberliğe duyduğu ihtiyacın altını çizen Karagöz, “Bu yıl Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet arasındaki ilişkiyi ela almaya karar verdik. İnsanlığı yüceltmek, diriltmek, yaşatmak için ve insanlığı yüceltmek için 'gelin birlik olalım çağrısında bulunuyoruz. Çağrımız öncelikle bütün insanlığa. Sevgili peygamberimizin bütün insanlığa çağrısını kutlu doğum ikliminde yenilemeye çalışıyoruz" dedi.

Doç. Dr. İsmail Karagöz, bugün İslam dünyasının yaşadığı en büyük sorun olarak da Tevhidin, insanı, tarihi, varlığı, toplumu, kültürü, kainatı, medeniyeti yorumlayan bir ilke iken birilerinin eliyle sadece soyut bir inanca, başkasını tekfir eden bir ideolojiye dönüşmesi olduğunu kaydetti.

“Her şeyden önce insanlar arasındaki ayrımcılık, doğu-batı ayrımı, ırk, cinsiyet, statü ayrımcılığı bütün insanlığı hala kuşatmış vaziyette. Tevhit ve Vahdet arasındaki ilişkiyi, gelin birlik olalım çağrısını bütün insanlığa yaptıktan sonra, elbette bir de bölgesel ölçekte, bütün İslam alemine sevgili peygamberimizin çağrısını yenilemek istiyoruz bu hafta vesilesiyle. Bütün Müslümanlara çağrı; biz Müslümanların da bugün sevgili peygamberimizi yeniden okumaya, anlamaya ihtiyacımız var. Onun getirdiği değerlerden ne kadar uzaklaştığımızı hep birlikte acı acı yaşıyoruz'' diyerek kendisini dinleyen salondaki misafirlere teşekkür etmesinin ardından program sona erdi.

 

Seda ŞengülSeda Şengül