Güncel
Giriş Tarihi : 14-11-2017 10:24   Güncelleme : 14-11-2017 10:58

Genç Çiftçilere Hibe Destekleri Verildi

Projeleri kabul edilen Genç Çiftçilere 120 Bin TL Hibe ve 111 Adet Küçükbaş Hayvan dağıtımı yapıldı

Genç Çiftçilere Hibe Destekleri Verildi

Genç Çiftçilere 120 Bin TL Hibe ve 111 Adet Küçükbaş Hayvan dağıtımı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2016 yılında uygulamaya konulan ''Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı'' kapsamında mantarcılık ve seracılık projeleri kabul edilen Gerzeli çiftçilere 120 Bin TL hibe ödemesi yapılırken 3 çiftçiye de 111 adet koyun dağıtımı gerçekleşti.

Mantarcılık ve Seracılık Projelerine 120 Bin TL Hibe

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür V. Özbay Akkaş, ''Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı'' kapsamında hibe ödemelerinin ve küçükbaş hayvan dağıtımlarının gerçekleştiği bilgisini vererek ''2017 yılında Mantar Üretim Tesisi ve Seracılık konularında destekleme almaya hak kazanan genç çiftçilerimizin projeleri tamamlanmış olup projeler kapsamında 1 adet mantarcılık ve 3 adet seracılık projesi için toplam 120 Bin TL Hibe ödemesi gerçekleşmiştir'' açıklamasında bulundu.

Çiftçilere 111 Adet Hibe Küçükbaş Hayvan Dağıtımı Yapıldı

Desteklenen projeler kapsamında ilçemiz köylerinde küçükbaş hayvancılıkla uğraşan ve projeleri kabul edilen 3 genç çiftçiye toplamda 111 adet koyun dağıtımı yapıldığını söyleyen Akkaş, ''Küçükbaş hayvancılık projeleri kabul edilen 3 çiftçimize 35 adeti koyun 2 tanesi koç olmak üzere toplamda 37'şer adet küçükbaş hayvanları teslim edildi. Dağıtımı yapılan küçükbaş hayvanlar, Romanya menşeli ve Türkana ırkından. Bu ırkın yine Türkiye'den Romanya'ya giden bizim yerli ırklarımızdan olduğunu tahmin ediyoruz. Dağıtımlarımızı yaparken bir tane de kaçağımız oldu. Küçükbaş hayvanlarımızdan bir tanesi firar ederek ahır çatısına çıktı. Kısa süre sonra yakalarak firari koyunumuzu sahibine teslim ettik'' dedi.

Büyükbaş Hayvancılık projeleri kabul edilen çiftçilere ise dağıtımlarının henüz yapılmadığını söyleyen Akkaş, ''Önümüzdeki günlerde de projeleri kabul edilen çiftçilerimize büyükbaş hayvanlarını teslim edeceğiz. Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı 2018 yılında da devam edecek. 2017 yılı uygulama tebliği yayımlandıktan sonra müracaatların kabulü İlçe Müdürlüğümüzce yapılacaktır. Programa müracaat etmek isteyen genç çiftçilerimiz ayrıntılı bilgi almak üzere Gerze İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile irtibata geçebilirler'' ifadelerinde bulundu.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül