Güncel
Giriş Tarihi : 15-05-2015 12:15   Güncelleme : 15-05-2015 12:06

Gençlik Haftası Başladı

Her yıl 15 - 19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası etkinlikleri Gençlik yürüyüşü ve Atatürk büstüne çelenk sunum töreni ile başladı

Gençlik Haftası Başladı

Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığı tarih olan ve Türk gençliğine armağan edilen 19 Mayıs Gençlik Ve Spor bayramı öncesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe müdürlüğünce tertip edilen "Gençlik Haftası" adı altında 15 - 19 Mayıs tarihleri arası çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Gerze'de bulunan tüm lise öğrencilerinin katılımı ile cezaevi önünde hükümet meydanına kadar süren Gençlik yürüyüşüne vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüşte bando takımının yanı sıra Atatürk ve Türk bayrağı taşıyan öğrencileri vatandaşlar da evlerinin pencerelerinden izledi.

 Hükümet meydanına kadar yürüyen gençler burada Atatürk büstüne çelenk sunduktan sonra hep birlikte İstiklal Marşını okudu. İstiklal Marşının ardından bir konuşma yapan İlçe Spor Müdürlüğü Güreş Antrenörü Serkan Alkanat, Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadele'yi başlattığı günü gençlere hediye etmesinin gelecek nesillere verdiği önemin bir göstergesi olduğunu söyledi.




AdminAdmin