Güncel
Giriş Tarihi : 30-08-2022 11:27   Güncelleme : 02-09-2022 09:45

GERDAK-2013 100. yıl Zafer Yolunda

GERDAK-2013' ün kadın sporcuları Zafer Yürüyüşünde ilçemizi gururlandırdılar

GERDAK-2013 100. yıl Zafer Yolunda

Bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yıl kutlamaları çerçevesinde 26-30 Ağustos 2022 tarihleri arası Afyonkarahisar - İzmir güzergâhında büyük bir ‘Zafer Yürüyüşü’ organizasyonu düzenlendi.

Organizasyonun düzenlenmesinde katkısı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından davet edilen Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü ‘Zafer Yürüyüşüne’ iki dağcı kadın sporcusu ile katılım sağladı.

Bu manevi ve anlamlı yürüyüş ile ilgili konuşan Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı Birol Sazak, “kulübümün lisanslı dağcı sporcularıyla gurur duyuyorum. Bu manevi değeri yüksek dört günlük zorlu yürüyüşte hem Yeşil Gerze Dağcılık Kulübümüzü hem de Gerze’mizi başarı ile temsil etmişlerdir” diye konuştu.

Yürüyüşe katılan kadın sporcular Zehra Nur Bakır Oğuz ve Hülya Bakır Seçkin,  “100. Yıl Zafer Yolu Yürüyüşümüzde 159 sporcu ile Yıldırım Kemal köyü kamp alanından yürüyüşümüze başlayarak sırası ile Zafertepe Şehitliği’ne, Sancaktartepe ve daha sonra da Yüzbaşı Şekip Efendi Şehitliği’ne yürüyerek resmi törenlerle Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle andık.

Ardından Çal köyünde Kırık Kağnı Anıtı’na, Dumlupınar’da müze ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kaldığı karargah evine ziyarette bulunduk. Kamp alanına geldiğimizde Sunay Akın’ın sürpriz ziyareti ve söyleşisi bizleri çok mutlu etti. Bulunduğumuz köyün şehitliğini ziyaret ederek manevi duygularla dolu bir günü daha noktaladık” ifadelerinde bulundular.

AdminAdmin