Güncel
Giriş Tarihi : 26-10-2021 10:54   Güncelleme : 26-10-2021 11:29

GERDAK-2013 ‘İstiklal Yolunda’

GERDAK 2 sporcusuyla, 12'incisi düzenlenen İstiklal Yolu Yürüyüşü' ne katıldı

GERDAK-2013 ‘İstiklal Yolunda’

Kurtuluş Savaşı’nda cepheye cephane taşımak için kullanılan İstiklal Yolu’nda anma yürüyüşü düzenlendi. İlçemizin spor kulüplerinden GERDAK, geleneksel olarak yapılan İstiklal Yolu Ilgaz-Çankırı Yürüyüş Etkinliğine iki sporcusu ile katılarak Gerze’yi bu anlamlı yürüyüşte temsil etti.

Etkinlikle ilgili konuşan kulüp başkanı Birol Sazak, “Yüce Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Gözüm Sakarya’da, kulağım İnebolu’da!”  İstiklal Yolu’nun önemini vurgulayan sözleri, Kurtuluş Savaşı’mızın kazanılmasında Milli Mücadelemizin önemini göstermektedir.

Eli silah tutan erkekler cephede savaşırken, kadınlarımız, yaşlılarımız, 7’den 70’e Türk Halkı, vatan topraklarımızın düşman eline geçmemesi için, ölümü göze alarak bin bir fedakârlıkla İnebolu’dan Ankara’ya kağnı arabaları ve katırlarla cephane taşımışlar, Kurtuluş Savaşı’mızın kazanılmasında büyük önem arz etmişlerdir. Kulübümüzün sporcuları Zehra Nur Bakır Oğuz ve Hülya Bakır Seçkin arkadaşlarıma bu onur ve gururu yaşattıkları için kulübüm ve Gerze halkı adına teşekkür ederim” diye konuştu.

Bu anlamlı yürüyüşe katılan sporcular Zehra Nur Bakır Oğuz ve Hülya Bakır Seçkin de, “İşte biz de, Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü adına, Milli Mücadelede yapılan bunca fedakârlığı unutmamak, unutturmamak;  başta Yüce Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, gazilerimizi, bu uğurda şehit düşmüş ecdadımızı anmak için 23-24 Ekim’de İstiklal Yolu Ilgaz-Çankırı etabını büyük bir onurla yürüyerek tamamladık. Bu uğurda mücadele eden kahramanları Rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” diyerek duygularını ifade ettiler.

AdminAdmin