Güncel
Giriş Tarihi : 25-07-2022 11:20   Güncelleme : 11-07-2023 10:32

GERDAK Keşiflere Devam Ediyor

Yeşil Gerze Dağcılık Kulübü, Hızarçayı köyünün gizli kalmış güzelliklerine yürüyüş düzenledi

GERDAK Keşiflere Devam Ediyor

Yeşil Gerze Dağcılık Kulübü (GERDAK) rehberleri Gerze’nin doğal güzelliklerini keşfetmeye ve doğaseverleri bu güzelliklerle tanıştırmaya devam ediyor.

Yaklaşık 30 kişiden oluşan grup, Hızarçayı köyünde yürüyüş gerçekleştirdi. Yeşil Gerze Dağcılık Kulübü Başkanı Birol Sazak rehberliğinde yapılan yürüyüşe köyde bulunan şelalelerin tanıtılması ve korunması amaçlı çalışmalar yapılmasını isteyen Hızarçayı köyü Muhtarı Cihat Topcu da katılım sağladı.

Saklı güzelliğin gün yüzüne çıkarılması için gereken yardımları yapmaya hazırız

Köyde bulunan şelalelere ilk keşif yürüyüşünü 2015 yılında yaptığını belirten ve bu alan ile ilgili bilgi veren Yeşil Gerze Dağcılık Kulübü Başkanı Birol Sazak, şelalelerin tanıtılmasında ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Sazak, “köyümüzün saklı kalmış güzelliği, Gerze’nin hemen yakınında; yaklaşık 3 km mesafede bulunan Hızarçayı köyünün hemen girişinde başlayan doğa harikası bir yer.

Yemyeşil iki vadi arasında, doğal kaynak suyu ile beslenen bu dere boyunca, irili ufaklı şelaleler mevcut. Bu yerin ilk keşif yürüyüşünü 2015 yılında yaptım ve bu yerin korunması amaçlı Sinop Milli Parklara başvuruda bulundum.

Aradan bir süre geçtikten sonra yetkililerden oluşan beş kişilik bir heyet inceleme yapmak üzere geldiler, inceleme sürerken bir görevli şelale havuzuna düştü ve inceleme yarıda kaldı” diyerek şelalelerin bir an önce eko turizm projesi içinde değerlendirilmesi gerektiğini, bu konuda destek sağlamak için her türlü çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

AdminAdmin