Güncel
Giriş Tarihi : 27-06-2017 17:04   Güncelleme : 27-06-2017 17:38

Gergedan Böceğinin ''Gözdesi''

İlçemiz esnaflarından erkek kuaförü olan Yaşar Kunduz'a ait ''Gözde Kuaför''ün garip bir ziyaretçisi var

Gergedan Böceğinin ''Gözdesi''
 İlçemizde erkek kuaförü olarak faaliyet göstermekte olan esnaflardan Yaşar Kunduz'a ait ''Gözde Kuaför'' salonunun bu aralar ziyaretçileri bir hayli fazla.

Ramazan Bayramı arifesinde, iftar için dükkanını kapatıp yemeğe giden Kunduz, geri döndüğünde oldukça ilginç bir durumla karşılaştı. Kuaförde ki çalışma arkadaşlarıyla birlikte dükkanı açıp içeri girdiklerinde, arı gibi ses çıkaran değişik ve oldukça büyük bir canlının uçtuğunu gördüklerini belirterek; ''İlk önce arı zannettik fakat biraz yakından baktığımızda arı olmadığını fark ettik. Sağa sola çarparak uçan hayvan daha sonra bizim üzerimize doğru yönelince hepimiz biraz korktuk. Kuaför salonundan dışarı çıktık'' diyerek yaşanan olayı gülerek anlatan Kunduz, ''bir süre hayvanın dışarı çıkmasını bekledik. Daha sonra hayvan bir yere kondu ve uzun süre hareket etmedi. O esnada boynuzu olan değişik bir böcek türü olduğunu fark ettik ve hemen cep telefonlarımızla fotoğraflarını çekerek sosyal medyada arkadaşlarımızla paylaştık. Sonradan isminin ''Gergedan Böceği'' olduğunu öğrendiğimiz hayvanla ilgili yaptığımız paylaşımın ardından böceği görmeye gelenler oldu ve hala devam ediyor. Yaşanan bu olay tabi işlerimize olumlu yansıdı. Zaten bayram yoğunluğu yaşanan Gerze'de bu olay sayesinde ziyaretçilerimiz arttı'' dedi.

''Müşteriler korkunca kavanoza koyduk''

Kuaför salonu içinde uçan böcekten müşteriler tedirgin olunca hayvanı kavanoza koyduğunu söyleyen Kunduz, ''Salon içinde sağa sola uçan hayvandan korkan müşterilerimiz bazen komik görüntülerin ortaya çıkmasına neden oluyor. İnternetten araştırdık, zararsız bir canlıymış. Bir süre daha salonumuzda kalmasına müsaade edeceğiz. Daha sonra doğaya salarız'' dedi.

Gergedan Böceğinin Özellikleri

Gergedan Böceği, Antarktika hariç her kıta bulunabilen boynuzlu bir böcek olarak biliniyor. Dünyanın en güçlü böcekleri arasında yer alıyor. Yaprak, çöp, bitkiler altına sığınarak yaşamını sürdürüyor. Kabuğunda bulunan keratin maddesi kimya sanayii, kozmetik sanayii ve ilaç sanayisinde kullanılıyor. Mali değeri böceğin büyüklüğüne göre değişiyor. Sadece erkeklerinde boynuz bulunan bu böcekler ağırlığının 850 katına kadar taşıma kapasitesi olduğundan koleksiyoncular tarafından rağbet görüyor. 

Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül