Güncel
Giriş Tarihi : 06-03-2020 10:13   Güncelleme : 06-03-2020 14:46

Geri Dönüşüm Kutuları Amacı Dışında Kullanılıyor

Gerze’nin birçok cadde ve sokağında bulunan plastik, metal ve pet geri dönüşüm kutularının amacının çok dışında kullanıldığı görüldü.

Geri Dönüşüm Kutuları Amacı Dışında Kullanılıyor

Ülkemiz genelinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “geri dönüşüm kutuları” doğaya zarar vermemek adına tasarlanmış ve hayata geçirilmiş olup ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilçemizde de bu proje Gerze Belediyesi tarafından desteklenip hayata geçirildi.

“Yere ve Çöpe Atma Geleceğe Dönüşsün” sloganıyla plastik, metal ve pet atıklarının atılacağı plastik şişeye benzeyen metal kutular ilçemizin en işlek noktalarında yerini alıyor.

Ancak bu kutuların amacının çok dışında kullanılıyor. Yalnızca pet, plastik ve metal atılması gereken kutuların içerisinde ev atıkları, cam şişeler ve buna benzer birçok farklı atıkların atıldığı görüldü.

Duyarsız vatandaşların, bu kutuları amacının dışında kullanması hem dönüşüm yapılacak tesislerde zorluğa sebep olurken, özellikle evsel atıkların sıcak havalarda son derece kötü koku yayması çevreden geçen vatandaşların da rahatsız olmasına sebep oluyor.

AdminAdmin