Güncel
Giriş Tarihi : 04-02-2022 14:50   Güncelleme : 04-02-2022 15:37

Gerze ADD’ den, Atatürk Heykeline Yapılan Saldırıya Kınama

Gerze Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Hüseyin Şahin, Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykeline yapılan saldırıyı, sert bir dille kınadı.

Gerze ADD’ den, Atatürk Heykeline Yapılan Saldırıya Kınama

Samsun'un İlkadım ilçesi Kale Mahallesi´ndeki Atatürk Anıtı, 2 kişinin saldırısına uğradı. Atatürk Anıtı'nın bulunduğu park alanına araçla giren saldırganlar, halat bağlayarak anıtı yıkmaya çalıştı.

Konu üzerine, art arda tepkiler gelmeye başladı. Gerze Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Hüseyin Şahin’ de saldırıyı kınadığını belirterek, “Dünya’ nın gelmiş geçmiş en büyük lideri ve devlet adamı olan Aziz Atatürk heykeline saldırmak, Cumhuriyete, demokrasiye, barış ve kardeşliğe saldırmaktır” dedi.

Şahin açıklamasında, “3 Şubat’ ı 4 Şubat’ a bağlayan gece, Samsun Atatürk Heykeli’ ne menfur bir saldırı düzenlenmiştir. Bu saldırı sonucu saldırgan tespit edilerek tutuklanmıştır.

Ne yazık ki, son yıllarda bu tür saldırılar maalesef hız kazanmıştır. Şu iyi bilinmelidir, Dünya’ nın gelmiş geçmiş en büyük lideri ve devlet adamı olan Aziz Atatürk heykeline saldırmak, Cumhuriyete, demokrasiye, barış ve kardeşliğe saldırmaktır.

Saldırganlar sadece meczup değil, bunlar bir yerlerden destek alanlardır. Bizler Atatürkçüler olarak bu tür haince girişimlere asla izin vermeyeceğiz. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Yaşasın Atatürkçü Düşünce, yaşasın demokrasi, barış ve kardeşlik” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin