Güncel
Giriş Tarihi : 19-06-2019 12:43   Güncelleme : 19-06-2019 19:15

Gerze Adliyesinden Veda Gecesi

Gerze Adliyesinde görevli Hakimler Mesut Kesayak ve Fırat Özkaya ilçemize veda ettiler

Gerze Adliyesinden Veda Gecesi

HSK 1. Dairesinin adli ve idari yargı 2019 yılı ana kararnamesi ile Gerze Adliyesinde görev yapan 2 hakimin görev yeri değişti.

Görev yeri değişen Hakimler Mesut Kesayak ve Fırat Özkaya için Beyaz Otel’de veda yemeği düzenlendi. Düzenlenen veda yemeğine Gerze Adliyesinde görevli Hakim Savcıların yanı sıra ilçemiz Kaymakamı Murat Güven, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Kocakaya, eski Gerze Cumhuriyet Savcısı Samsun Adliyesi Savcılarından Eray Burak Buyruk, Sinop Barosu Avukatlarından Gerzeli Avukat Kadir Olgunsoy, kurum amirleri, adliye çalışanları ile İlçemiz Avukatları katıldı.

Yemeğin ardından Kaymakam Murat Güven, Cumhuriyet Savcısı Kadir Kocakaya ve ilçemize veda eden hakimler kısa bir konuşma gerçekleştirdiler.

Kaymakam Güven, atamanın ve görev yeri değişikliğinin bu işin doğasında olduğunu belirterek; “Yaklaşık 2 yılı aşkın zamandır birlikte görev yaptığımız hakimlerimize ilçe kaymakamı olarak teşekkür ediyorum. Yeni görev yerlerinde aileleriyle birlikte başarılar diliyorum” dedi.  Güven, konuşması ardından ilk görev yerleri olan Gerze’de denizcilik belgesi alan hakimlere, ufak bir gemi maketi hediye etmek istediklerini dile getirerek hediye takdiminde bulundu. Daha sonra ilçemiz Cumhuriyet Savcısı Kadir Kocakaya, çalışma arkadaşlarına veda etmek üzere söz aldı. Kocakaya, yaptığı konuşmada; “Gönül isterdi ki daha uzun süre birlikte görev yapalım ancak uzun süre aynı yerde görev yapamıyoruz. Sürekli farklı bölgelerde çalışıyoruz. Bizim için önemli olan görevimizi layıkıyla yapabilmek.

Gerze Adliyesi adına her iki hakimimize de yeni görev yerlerinde başarılar diliyor ve teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Son olarak görev yerleri değişen hakimler veda konuşmalarını gerçekleştirdiler. İlk olarak Hakim Mesut Kesayak, söz alarak konuşmasını gerçekleştirdi. Gerze’nin Karadeniz’de şirin ve güzel bir ilçe olduğunu söyleyen Hakim Mesut Kesayak, Gerze’den ayrıldığı için hüzünlü olduğunu ifade ederken, Hakim Fırat Özkaya ise Gerze’nin adeta küçük İzmir olduğunu belirtti ve “Böyle güzel bir ilçeye veda etmek elbette zor oluyor ancak memleketin her yerinde görev yapmak bizim asli görevimiz. Gerze, hoş hatıralar ile anılarımızda kalacak ve fırsat buldukça da ziyaret etmeye çalışacağım” dedi. Yayımlanan kararnameyle ilçemiz adliyesinde görev yapan Hakim Mesut Kesayak Büyükçekmece Hakimliğine, Hakim Fırat Özkaya ise Diyarbakır Ergani Hakimliğine atandılar.

Veda gecesi geç saatlere kadar müzik eşliğinde ve yapılan güzel sohbetlerle devam etti.

Seda ŞengülSeda Şengül