Güncel
Giriş Tarihi : 03-05-2023 13:30   Güncelleme : 03-05-2023 15:44

Gerze Atatürk İlkokulundan depremzedeler yararına kermes

ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) Projesi kapsamında Gerze Atatürk İlkokulunun Diyarbakır Yenişehir’ deki Şehit Nuriye Ak Ortaokulu öğrencilerine yardım amacıyla kermes yapıldı

Gerze Atatürk İlkokulundan depremzedeler yararına kermes

İlçemizin başarılı okullarından, yaptıkları sosyal sorumluluk projeleriyle sık sık gündeme gelen ve takdir edilen Gerze Atatürk İlkokulu sosyal sorumluluk ve yardım projelerine bir yenisini daha ekledi.

KERMESTEN TOPLAM 55 BİN 55 TL GELİR ELDE EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı ‘Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi’ kapsamında, 'Asrın Felaketi' nden etkilenen depremzedeler için okul bahçesinde kermes düzenlendi. Kermesten toplamda 55 bin 55 TL gelir elde edilirken tüm gelirin kardeş okula bağışlanacağı kaydedildi. 

 

BİR TARAFTAN YAPIP BİR TARAFTAN PİŞİRDİLER

Öğrenci velilerinin okul iş birliği ile hazırladığı el emeği göz nuru ürünlerin, gözlemelerin, tatlıların ve daha birçok çeşit lezzetin yapıldığı ve satıldığı kermeste elde edilen tüm gelir kardeş okul Yenişehir Şehit Nuriye Ak Ortaokulu öğrencilerine bağışlanacak.

İLK YARDIM TÜRKİYE DİYANET VAKFINDAN

Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan “Atatürk İlkokulumuzun ÇEDES projesi kapsamında deprem bölgesindeki kardeş okulumuz Diyarbakır Yenişehir ilçesi Şehit Öğretmen Nuriye Ak Ortaokulu öğrencileri yardım projesiyle için toplanmış bulunuyoruz. Bu salih amel hareketiyle, bu iyilik hareketiyle hoş geldiniz” diyerek projenin amacından bahsetti. Ceylan, “öğrencilerimizin milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini benimseyen kendi yaşantılarında inşa eden, çağın ve geleceğin becerilerini yakalamış aklı ve kalbi selim, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.

Bu hayırlara imza atan okul müdürümüze, velilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kermesin geliri ile kardeş okul öğrencilerine ayakkabı hediye edilecek” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kermesin açılış kurdelesi İlçe Müftüsü Bayram Karar’ ın yaptığı duanın ardından Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Gerze MYO Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Keskin, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt, MHP Gerze İlçe Başkanı Muhammet Şentürk ve Okul Müdürü Tansu Yurtseven tarafından kesildi.

AdminAdmin