Güncel
Giriş Tarihi : 31-03-2018 13:14   Güncelleme : 31-03-2018 13:27

Gerze Avcılar Kulübü seçime gidiyor

Gerze Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü genel kurulu yapılacak

Gerze Avcılar Kulübü seçime gidiyor

Gerze Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü genel kurulu yapılacak

Yeni başkanını belirleyecek olan kulüp 8 Nisan Pazar günü saat 13:00'de Tatlıcaklılar Dernek Kahvehanesinde toplanarak genel kurulunu gerçekleştirecek.

Gerze Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü başkanlığına ilçemiz de yaklaşık 8 ay önce açtığı Gerze Av Market ile avcılara hizmet veren Hüseyin Kütük, aday oldu.

Başkanlık yarışında bende varım diyen Gerze Av Market sahibi Hüseyin Kütük, avcılık tutkusunun Gerze'de oldukça yoğun yaşandığını ve bu doğa sporuna olan ilginin gün geçtikçe arttığını belirterek; "Gerze'de kayıtlı belgeli 141 avcımız var. Bu küçümsenecek bir rakam değil. Avcılara hizmet için açtığımız av marketimizle zaten bu işin içine girmiş bulunmaktayız. Gözlemlediğimiz süre zarfında avcılarımızın sorunlarının olduğunu gördük ve bu sorunların çözümü için 8 Nisan Pazar günü yapılacak olan seçimlerde başkanlığa aday olduğumuzu açıkladık" şeklinde konuştu.

"Avcılar Lokali Oluşturacağız"
Avcıların en önemli sorunlarının bir çatı altında toplanamaması olduğunu söyleyen Kütük, "Göreve gelirsek Avcılar Lokali oluşturmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Her yıl izin belgeleri ve evrak işlerlerinin hazırlanması zaman alıyor. Avcılarımız, av marketimizin bulunduğu sabit noktamızdan bizi bulabilecek, işlemlerini daha hızlı yaptırabilecekler. Diğer sorun ise kaçak avcılar, gece avlanan kaçak avcılarla mücadelemiz sürecek. Av merakı olan vatandaşlar kulübümüze kazandırılarak Milli Parklar ve Halk Eğitim ortaklığında verilen 5 günlük eğitime yönlendirilerek bilinçli avcılarımızın olması sağlanacak" dedi.

"KAYHAF Federasyonuna Kayıt Olacağız"
Her yıl çeşitli organizasyonlar düzenleyen Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonuna üye olmayı hedeflediklerini söyleyen Kütük, "Türkiye'nin her noktasından bu federasyona üye olan avcılar bölge illerde çeşitli organizasyonlar düzenliyorlar. Aileleriyle birlikte katıldıkları bu organizasyonlarda bulundukları ilçe veya kasabalarda hatırı sayılır ekonomi oluşturuyorlar. Böyle bir organizasyonun her yıl Gerze'de yapılması yerli turistin ilçemizde ağırlanması ekonomi olarak ta Gerze'ye fayda sağlar. Avcıların trap atışları gibi çeşitli organizasyonlarını gerçekleştirebileceği yarış alanları için ilgili kurumlardan yer tahsisi talebinde bulunacağız" ifadelerini kullandı.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül