Güncel
Giriş Tarihi : 25-08-2021 15:10   Güncelleme : 25-08-2021 15:15

Gerze Belediyesi Aşure Dağıttı

Gerze Belediyesi tarafından Muharrem Ayı münasebetiyle vatandaşlara Aşure dağıtıldı

Gerze Belediyesi Aşure Dağıttı

Gerze’de gelenek haline gelen Aşure günü, geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda yoğun bir kalabalıkla kutlandı.

Gerze Merkez Camii önünde öğlen namazından sonra başlayan etkinliğe Gerze Kaymakamlığı görevini vekaleten yürüten Erfelek Kaymakamı Burak Bozkurt Gürses, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Belediye Başkan V. Hamide Ceren Aşıcı Erdoğan, Belediye Meclis Üyesi Ümit Akça, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Vatandaşlara elleriyle aşure dağıtan Belediye Başkanı Cevat Şensoy katılım sağlayan tüm misafirlere teşekkür etti.

Aşure Günü Nedir?

Hz. Nuh, Hz. İdris Peygamberden sonra gönderilen peygamberlerden biridir.

Hz. Nuh’un oğulları olan Sam, Ham, Yasef kendisine iman etmelerine karşın, diğer asi oğlu Kenan ve kavminden pek çok kimse ona inanıp iman etmez.

1000 seneden fazla Allah’ın emirlerine kavmine tebliğ etmesine karşın ne yazık ki Hz. Nuh çok zulme uğrar ve inanmayanların alaylarına maruz kalır. Sonunda kavmini Allah’a şikayet eder. Allah Hz. Nuh’a çok büyük bir gemi yapmasını emreder. Ve ona yardım etmesi için Cebrail’i kendisine yardımcı gönderir. Hz. Nuh emre itaat ederek büyük bir gemi yapar ve kendisine iman eden ne kadar mümin varsa onları gemiye bindirir. Her cinsten birer çift hayvanı da yanlarına alır.

 Ve Allah sonunda büyük tufanı kopartır. Gökten yağan yağmurlar ve yerden fışkıran sular bütün yeryüzünü kaplar bu sırada büyük gemi hareket eder. Sadece gemiye binen müminler kurtulur. Gemi aylarca suda kalır bu zaman zarfında yanlarına aldıkları yiyecekler tükenmeye başlar. Geriye kalan yiyecekleri bir kazanda toplayarak bir çorba pişirmeye başlarlar. İşte o zamanda yapılmış çorbaya bugün aşure diyoruz.

Dolayısıyla aşure gününün muharrem ayında olması bu ayın kıymetine kıymet katmıştır.

AdminAdmin