Güncel
Giriş Tarihi : 23-03-2023 20:00   Güncelleme : 23-03-2023 20:19

Gerze Belediyesi İftar Çadırına Yoğun İlgi

Gerze Belediyesi ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla Buzhane Meydanında kurulan iftar çadırına Gerzeliler yoğun ilgi gösterdi

Gerze Belediyesi İftar Çadırına Yoğun İlgi

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy öncülüğünde 1956 Gerze Yangınından 63 sene sonra ilk kez 2019 senesi Ramazan ayında kurulan Gerze Belediyesi İftar Çadırı bu senede kuruldu.Gerze Belediyesi, ilçemiz Buzhane Meydanında kurduğu iftar çadırında vatandaşlara sıcak iftar yemeği ikram ediyor. Vatandaşlarca yoğun ilgi gören iftar çadırında yardımlaşma ve dayanışmanın hissedildiği bu mübarek ayda Gerzeliler aynı sofrayı paylaşmanın huzurunu yaşıyor. Başkan Şensoy, iftar çadırında Gerzelilerle bir süre sohbet edip vatandaşlara yemek dağıtımında bulunduktan sonra vatandaşlarla birlikte dua edip orucunu açtı.Gerze’ ye ilk çadırın Gerze Yangınında kurulduğunu belirten Belediye Başkanı Cevat Şensoy, geçmişten gelen bu yardım kültürünü hayata geçirmekten dolayı mutlu olduklarını kaydetti. 

Şensoy, "öncelikle tüm İslam Aleminin Ramazan-ı Şerifinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Bilindiği üzere 1956 Gerze Yangınından sonra 2019 yılının Ramazan Ayında ilçemizde ilk kez İftar Çadırı kurmuş ve bunu gelenekselleştirerek Ramazan ayının bereketini sofralarımızda birlikte yaşamaya başlamıştık.
4 yıldır kurduğumuz iftar çadırımızda Ramazan Ayının  birlik ve beraberliğini yaşarken Müftülüğümüzün de katkılarıyla anlamlı bir etkinlik yapıyoruz. Buradan yaptığımız canlı yayınlarla da gurbetteki hemşehrilerimizin sila hasretini bir nebze olsun dindiriyoruz.

Ben bu vesileyle İftar Çadırımıza katılım sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyor, bizlerden katkısını eksik etmeyen tüm hemşehrilerime şükranlarımı belirtiyorum. İlk iftarımız hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Ayrıca Gerze Müftülüğü tarafından Ramazan ayı boyunca mukabele programları yapılacağı kaydedilirken Ramazan ayı boyunca iftardan yarım saat önce birbirinden değerli konuklar ile ilahi, Kur'an Tilaveti ve sohbetler eşliğinde Gerze Belediyesi Ramazan çadırında İlçe Vaizi Hasan Çakıroğlu ile “İftara Doğru“ programı gerçekleştirileceği öğrenildi.
Program, Gerze İlçe Müftülüğü sosyal medya hesaplarından da takip edilebilecek.

AdminAdmin